De Zeeverkenners

De Zeeverkenners is de oudste tak die wordt doorlopen voor je leiding wordt. Ze zijn tussen 14 en 17 jaar oud.

Samen met hun leeftijdsgenoten leren ze de wondere wereld van het zeilen kennen. Doorheen het vaarseizoen trekken de verkenners regelmatig het water op, om zich te amuseren met onze zeilboten. Deze dienen in de winter ook onderhouden te worden. Hierdoor leren we ons eigen materiaal te respecteren.

Naast het zeilen, ontdekken ze de wijde wereld op trektochten, zeilcursussen,  droppings, kustafwandelingen, woudloperstochten, infiltratietochten en zoveel meer. Samen met de rest van de groep trekken de verkenners elke zomer op groepskamp, waar er heuse sjorconstructies gebouwd worden. Bij de verkenners is zelfstandigheid een must en samenwerking een noodzaak.

De zeeverkenners leren omgaan met elkaar en bouwen vriendschappen voor het leven, want verkenner ben je natuurlijk niet alleen. Ze leren hun rol in de groep kennen, hun talenten worden bijgeschaafd en ze worden stilletjes aan klaargestoomd om leiding te geven.
Zeeverkenners beleven onvergetelijke momenten. Ze tasten hun grenzen af,  zijn steeds op zoek naar dat tikkeltje meer, dat tikkeltje extra (Zee) Scouting die ze kunnen vinden en willen ontdekken.