Programma Zeehondjes

Programma zeehondjes

Dag liefste zeehondjes

De activiteiten uit het eerste boekje zijn voorbij gevlogen, dus zijn wie hier terug met een nieuw programma vol leuke activiteiten. Het is nu ook al wat kouder buiten dus zullen we gezellige spelletjes in het lokaal spelen, maar carnaval en Valentijn komen er ook nog aan. We kennen elkaar nu ook al beter, dus is het ook tijd om samen op weekend te gaan. Neem alvast eens een kijkje en bereid je maar al voor op de leuke spelletjes die wie de volgende maanden zullen spelen.

Veel liefs

Kora, Veva, Kerri, Xebo, Toto, Zazoe

Zondag 15 december: Slaapzakspelletjes

Ondertussen zijn we al 4 maanden verder met de scouts en de vermoeidheid slaat wel toe bij de leiders en ook een beetje bij jullie. Daarom mogen jullie je slaapzak meenemen naar de scouts. We gaan natuurlijk niet slapen maar allerlei leuke spelletjes spelen met je slaapzak. Jullie worden verwacht om 14 u aan het lokaal met een slaapzak. Om 17u mogen de ouders jullie wakker schudden om terug naar huis te gaan.

Benodigdheden: slaapzak

Vrijdag 20 december: Kerstfeestje + Infomoment weekend

Een december to remember, ook bij de zeehondjes! We vieren vandaag gezellig kerst met jullie favoriete leiding en vriendjes. Jullie mogen jullie chique kleren aan doen, want er gaat lekker eten zijn en cadeautjes!
We spreken af op 20 december om 19u aan het lokaal. Om 21u mogen jullie mama’s en papa’s jullie komen halen. Let op: dit is op een vrijdagavond! Na de activiteit kunnen de ouders nog even blijven, want er is nog een infomoment over het weekend. We zullen kort uitleggen wat een weekend precies inhoud en jullie kunnen ons dan ook vragen stellen.

Benodigdheden: chique kledij, feeststemming en een cadeautje van 5 euro dat leuk is voor jongens en meisjes

Zondag 29 december: Filmmiddag

Niets gezelligers dan allemaal samen lekker knus naar jullie lievelingsfilms te kijken. Vanmiddag houden we een filmmiddag dat wil zeggen dat jullie allemaal jullie lievelingsfilms mogen meenemen en natuurlijk ook een dekentje om een beetje comfortabel te zitten. We zullen van 14 uur tot 17 uur films kijken in het lokaal.

Benodigdheden: dekentje en film

Zondag 5 januari: Het Driekoningenspel

3 koningen, 3 koningen geef mij een nieuwe hoed… Jullie hebben het vast al geraden, vandaag spelen we het driekoningenspel. We spreken op 14 uur af aan het lokaal en we zijn daar om 17 uur terug.

Zondag 12 januari: Swingpaleis

Trek vandaag jullie beste dansschoenen aan en haal je beste dansmoves maar boven, want vandaag spelen we swingpaleis! Wij zullen ons alvast opwarmen met een stevige portie gymnastiek. Deze activiteit gaat door in het lokaal van 14 uur tot 17 uur.

Benodigdheden: beste dansmoves en zangtalent

Zondag 19 januari: Beste Zeehond

Vandaag zullen we testen wie de sterkste, snelste, slimste en dapperste zeehond is. We starten om 14 uur aan het lokaal en om 17 uur zullen we weten wie de beste zeehond is.

Zondag 26 januari: Schaatsen

Het mag dan misschien nog niet gesneeuwd hebben, maar toch kunnen we al schaatsen. Laat jullie maar eens goed gaan, want Elsa heeft er speciaal voor gezorgd dat de ijspistes bevroren zijn. Kun je niet schaatsen? Dat is niet erg! Kora kan er ook niks van.

Gelukkig gaan we samen met de verkenners schaatsen, zo kunnen zij jullie toch nog opleiden tot echte schaatskampioenen! We spreken af om 13 u aan het lokaal en zullen terug zijn rond 17u.

Benodigdheden: handschoenen, dikke jas, muts en 5 euro

31 januari-1 februari-2 februari: WEEKEND

Het is eindelijk zo ver!!!! Het allerleukste weekend van het jaar is aangebroken. Hopelijk hebben jullie dit weekend vrij gehouden, want wij gaan op zeehondjesweekend! 3 dagen vol spel en plezier met je beste vriendjes. Hopelijk kijken jullie er even hard naar uit als jullie leiding. Verdere info over dit gigantisch leuk weekend volgt nog.

Zondag 9 februari: geen scouts (leidersweekend)

Dit weekend is er jammer genoeg geen scouts… Jullie leiding gaat namelijk op leidersweekend. Maar niet getreurd, vanaf volgende week zijn we er opnieuw met super veel nieuwe en leuke spelletjes voor jullie! Tot dan

Zondag 16 februari: Valentijn spel

Vandaag spelen we een spel vol liefde, want het is Valentijn geweest. Misschien zal Cupido wel een pijltje door iemand zijn hartje schieten. Kom allemaal om 14 uur naar het lokaal met jullie grootste casanova moves en dan gaan jullie om 17 uur met veel vlinders in de buik terug naar huis.

23 februari: geen scouts (carnaval Heist)

Vandaag gaan jullie lieftallige leiders carnaval vieren in Heist. Misschien kom je ons nog tegen. Door carnaval is er jammer genoeg geen scouts, maar volgende week maken we er een super zot carnavalfeestje van!

Donderdag 27 februari: Carnavalfeestje

Vandaag mogen jullie je gekste/zotste kostuum aandoen. Het is carnaval en dat zullen we vieren van 14:00 tot 17:00 aan het lokaal.

Benodigdheden:  carnavalkostuum

Zondag 8 maart: Zwemmen

Vandaag mogen jullie zeker geen loopschoenen vergeten, want we gaan zwemmen. (Mopje) We gaan met de tram, dus we spreken om 09:00 af aan het lokaal. Vergeet ook zeker jullie zwemgerief niet, om 12:00 zijn we terug aan het lokaal. Let op! Di is op een zondagochtend

Benodigdheden: zwemgerief, handdoek, duikbril en €2