Programma Zeehondjes

Wauw! Het allerlaatste boekje!

Het kamp komt dichterbij! We gaan op kamp van 21 tot 31 juli. Hou deze periode zeker vrij!

Voor we op kamp vertrekken hebben we nog 3 maanden vol leuke activiteiten!

We hopen op mooi weer, zodat we veel buiten kunnen spelen.
Vele knuffels

Nala, Veva, Kerri, Zazoe, Gigi, Petro en Apo

25 februari: geen scouts

Dit is het tweede weekend dat er geen scouts is. Wat een drukke maand toch! Dit weekend is jullie leiding op bezoek naar de nieuwe kampplaats voor het kamp van deze zomer. Van toneeltjes tot dansjes, van planningen opstellen tot zwembaden zoeken, alles wordt geregeld. Jullie leiding belooft alvast om er dit jaar opnieuw een onvergetelijk kamp van te maken!

4 maart: wieltjesmiddag

Wat draait er rond, en rond, en rond als een leeuw in een kooi???? Het zijn jullie wielen van jullie voertuig die jullie mogen meenemen naar de scouts vandaag. We gaan vandaag een super coole wieltjesdag beleven. Jullie mogen dus met jullie step, fiets, rolschaatsen, longboard, skateboard of heelies naar de scouts komen. MMMAAARRR we gaan er een sportieve namiddag van maken, dus een hoverboard is niet welkom. We hopen dat jullie allemaal komen om tussen 14u en 17u aan het lokaal om de vetste trucs uit te halen met jullie voertuig.

Benodigdheden: een voertuig met wieltjes (step, fiets, rolschaatsen, longboard, skateboard of heelies) (geen hoverboard!)

11 maart: zwemmen

Wij worden echte zeehonden! Gigi en Petro hebben zo hun eigen theorie op poten gezet:

Zeehonden zonder zee zijn honden. Daarom gaan we vandaag net als echte honden toertjes draaien rond onze eigen staart. Draaien, dat doet een wiel. De naam van het zwembad kan je al raden! We gaan naar het Wielingenbad in Wenduine.

We spreken af om 9u aan het lokaal en zijn terug om 12u.

Benodigdheden: zwemkledij, handdoek, duikbril, 5 euro en zwembandjes (indien nodig).

Indien er zwembandjes worden gedragen, gelieve dit door te geven aan de leiding.

18 maart: reis rond de wereld

Niets mooier dan de wereld te ontdekken. Samen trekken we de wereld rond! In elk land is er wel iets leuks te beleven. We gaan vandaag op avontuur.

Benieuwd wat jullie al kennen!

25 maart: spaghetti-middag

Smullen, smullen, smullen! Samen met je mama, papa, broer(s), zus(sen), nonkels, tantes, oma’s en opa’s kunnen jullie spaghetti komen eten. Daarna volgt nog een groot familiespel!

Meer informatie volgt!

1 april: het Jantjesspel

Vandaag is er geen scouts. Mopje, er is wel scouts!

We hebben zaterdag van 14u tot 17u scouts. Mopje, de scouts gaat door op zondag!

De leiding komt niet naar de scouts. Mopje, de leiding staat elke zondag voor jullie klaar!

We hopen dat jullie allemaal thuisblijven. Mopje, kom maar allemaal af!

Voor alle duidelijkheid: De activiteit op 1 april gaat door van 14u tot 17u.

8 april: geen scouts

De leiders zijn op dit moment hun kennis aan het bijschaven. Ze zitten de hele week op het water, want ze zijn op zeilcursus. Hierdoor is er geen scouts.

Volgende week maken we dit goed! Dan volgt er iets spannends!

15 april: verrassingsdag

Het wordt een super leuke dag! Maar meer verklappen we niet! Meer info volgt!

22 april: ladderspel

Wie kan er het hoogst klimmen? We gaan de uitdaging aan en spelen spelletjes tegen elkaar in ons super-mega-formidabel-sportief-“educatief”-superhoog-ladderspel.

29 april: geen scouts

Er is geen scouts vandaag. Jullie leiding is samen met de scheepsmakkers en zeeverkenners op dropping! Volgende week zijn we er terug met een straat vol spelletjes!

5 mei: speelstraat

Zoals elk jaar organiseren wij een straat vol spelletjes! Er is nog veel meer leuks, namelijk ijsjes, tombola en voor de ouders een terras.

Jullie zullen de posters wel opmerken!

Let op, dit is op een zaterdag!

13 mei: paintball

We hopen op mooi weer, want we gaan naar het strand. Denk maar allemaal na over goede tactieken om het andere team te verslaan in paintball en tijdens duinenspelletjes.

Benodigdheden: kleren die vuil mogen worden (geen uniform, enkel das)

20 mei: zeilen met verkenners

We spreken voor deze activiteit af aan de basis.

De verkenners en leiding wil graag eens hun zeilskills tonen. Gigi, Bjarne, Bim … hebben hun zeildiploma op zak.

De leiding zorgt voor de veiligheid! Voor elk zeehondje wordt een zwemvest voorzien!

Benodigdheden: zonnecrème en zonnebril

27 mei: het grote splashspel

De zomervakantie nadert! Om een leuke en hopelijk warme zomer tegemoet te gaan, spelen we vandaag het grote splashspel!

We zullen genieten van het mooie weer en sluiten het toffe scoutsjaar in schoonheid af!

Benodigdheden: zwemkledij, handdoek, waterpistool (hoeft niet) en zonnecrème