Programma Scheepsmakkers

Programma scheepsmakkers

Het tweede boekje is er al weer. Het gaat allemaal alweer veel te snel voorbij. De zomer is nu volledig verdwenen en koning winter komt in zicht. Onze bootjes zijn al uit het water gehaald en liggen klaar om onder handen genomen te worden. Hopelijk zijn jullie erbij tijdens het winteronderhoud. Vele handen maken licht werk en ook jullie willen waarschijnlijk in april terug in mooie bootjes kunnen roeien.

Opnieuw zal er leiding met de fiets paraat staan aan het lokaal om samen met jullie naar de basis of het ponton te fietsen. We vertrekken 20 minuten voor uur van afspraak.

Lots of love

Tine, Morgane, Joppe, Chloë, Brian en Wim Zondag 9 december – Sinterklaas

Zondag 16 december – Smokkelspel

We weten al langer dat jullie bandieten zijn, maar kunnen jullie dat ook in het echt bewijzen? Wij zorgen voor het smokkelwaar, zorgen dat de politie klaar staat om jullie te pakken en leggen de centen al klaar. Nu is het aan jullie, begin die tactieken meer uit te zoeken.

Zondag 23 december – Winteronderhoud

Door al jullie kunsten op het water hebben de boten dringend een onderhoudsbeurt nodig. Wie wil roeien, zal ook moeten werken! Met hoe meer we zijn, hoe sneller dat de boten klaar zijn en we terug het ruime sop op kunnen.

Vrijdag 28 december- Kerstfeestje

Kerst vier je samen met je familie en de scouts dat is nu toch ook 1 grote familie? De leiding zorgt alleszins voor een spetterend feestje. Ben jij er bij? Het enige dat je nodig hebt is een cadeautje van 5 euro, 5 euro voor drank en spijs. De activiteit gaat door van 14u-22u.

Zondag 6 januari – Sneeuwspelletjes

Net zoals andere jaren gaan we opnieuw het risico aan om sneeuwspelletjes te spelen. Als rasecht Belgen weten we ondertussen wel al dat we een plan B moeten voorzien, want ja dat weer in België dat kan wel eens tegendraads doen. Indien er dus sneeuw ligt, doe je best warme kledij aan. Is er geen sneeuwvlokje in de lucht dan trekken we ons terug in onze warme slaapzak. Breng dan dus zeker je slaapzak mee.

Zondag 13 januari – Winteronderhoud

Vier boten volledig in orde zetten is nu eenmaal een grote klus. Vandaag gaan we ons dus opnieuw terugtrekken in de basis om onze bootjes tot de mooiste der boten te maken.

Zondag 20 januari – Schaatsen

Het tweede boekje zou geen volwaardig boekje zijn indien we niet zouden gaan schaatsen. Voilà bij deze dus onze jaarlijkse schaatsactiviteit. Wat hebben jullie nodig? 5 euro, handschoenen en jullie lieve mama en/of papa die ons naar de schaatspiste zou willen voeren.

Zondag 27 januari – Koken

Vandaag zullen we er op los smullen, maar eerst moeten we iets koken. Wat we gaan maken is een verassing maar neem maar allemaal jullie koksmuts mee want het zal zweten worden.

Zondag 3 februari – Leidersweekend

Sorry gasten, maar vandaag is er geen scouts. De leiding is op leidersweekend. We zien jullie volgende week terug.

Zondag 10 februari – Winteronderhoud

We zullen weer eens onze handen vuil maken want vandaag is het winteronderhoud. Wees er allemaal bij want als ze niet in orde zijn kunnen we niet gaan roeien.

Zondag 17 februari – Knutselen

Joepie, vandaag gaan we knutselen. We knutselen een boot dat is echt iets voor een scout of gids. Nee, nee, nee we sjorren dingen aan elkaar zodat we een echt kampgevoel creëren of wacht ons jaarthema is nu toch echt wel minder is meer dus we knutselen gewoon met afval.

Zondag 24 februari – Weerwolven

Weerwolven op kamp is altijd geestig, maar niet echt realistisch. Vandaag roepen we de weerwolven van Wakkerdam op en spelen we het spel in het groot.

1-2-3 maart – Weekend

Joepie, dit weekend gaan we eindelijk op weekend. Wat het thema is, wat we zullen zien, wat we gaan eten of drinken, dat is allemaal een raadsel voor jullie maar een weet voor ons. Meer info volgt nog in een brief.

Zondag 10 maart – Zeeslag

Welke scouts zijn wij? Een zeescouts natuurlijk. Water is dus onze tweede thuis. Vandaag spelen we het enige echte zeeslagspel. Kom allemaal maar af met jullie zeebenen want je zal ze nodig hebben.