Programma Scheepsmakkers

Het eerste programma van het jaar ligt al bij jullie in de bus, wat wil zeggen dat het niet lang wachten meer is naar onze eerste activiteit. Dit jaar zal er alvast eentje zijn om te onthouden want onze vernieuwde lokalen mogen eindelijk in gebruik genomen worden. En uiteraard vieren we dit. Dit jaar dus geen startdag, maar een startweekend, waarbij we alles uit de kast halen om een onvergetelijke opening te organiseren. Jullie zijn er toch ook bij? Wij hopen alvast van wel.

Uiteraard is het openingsweekend niet het enige waarnaar je moet uitkijken. Het programma is nog gevuld met toffe activiteiten zoals roeien, BBQ, technospel, …. . Wat we in de komende drie maanden gaan doen, vind je hieronder terug. Voor de volgende 6 maanden moet je nog eventjes wachten, maar we kunnen wel al volgende 2 data meedelen:

  • 1-2-3 maart: weekend
  • 28-29-30 juni: roeiweekend

Verdere info in verband met deze weekends volgt nog.

Ook dit jaar hebben we iets nieuws in petto voor jullie: een rode draad. Het systeem is heel simpel, het enige dat je moet doen is aanwezig zijn! Wanneer je aanwezig bent op een activiteit verdien je een punt bij op het bord of fame. Wie op het einde van het jaar het meeste activiteiten is geweest, wint iets op kamp.

We maken er alvast samen een topjaar van!

Zorgzame orka, Levenslustige zalm, Wispelturige barramundi, Neutrale Tuimelaar, Ruig zeeluipaard

15-16 september – Openingsweekend

Yeees! Eindelijk is er terug scouts. Maaaaar nog beter nieuws is dat de lokalen terug zijn! Na bijna 2 jaar zonder kunnen we eindelijk terug genieten van onze mooie gerenoveerde lokalen. Dit moet natuurlijk gevierd worden en dat doen we tijdens ons openingsweekend. Zaterdag om 14u is er een rondleiding door de lokalen, iedereen is welkom. S’ avonds nog een gezellig optreden van Tunes Borrowed met een feestje. En dan om 10u30 de volgende dag is daar de eerste activiteit van het jaar. Vergeet zeker geen lunchpakket en om 16u30 is de startdag weer voorbij.

23 september – Roeien

Spieter, spetter, spater, vandaag roeien we in het water. Niet vergeten: we spreken om 14u af aan het lokaal om samen richting ponton (Prins Filipdok) te fietsen. Vergeet je reservekledij niet!

30 september – Oefenen BBQ

Barbecue, barbecme, barbeceverybodyyyy! Laat je lekker gaan, hoera de barbecue staat aan! Vandaag knutselen we een speciale act in elkaar voor onze jaarlijkse BBQ. Alle ideeën zijn welkom, breng jullie grootste fantasie mee! We spreken om 14u af aan het lokaal.

7 oktober – Roeien

Vandaag testen we nog eens jullie kunsten op het water. Riemen hoog, haal op, landvast, …, ken jij de termen nog? Kom maar alvast bewijzen wat je al allemaal kan. Niet vergeten: we spreken om 14u af aan het lokaal om samen richting ponton (Prins Filipdok) te fietsen. Vergeet je reservekledij niet!

13 oktober – BBQ

Vandaag eten we ons buikje weer lekker rond met een overheerlijke BBQ, verzorgt door de medewerkers. Ook zullen jullie je beste dancemoves of acteerkunsten mogen tonen. Meer info vind je terug eerder in dit boekje!

Vrijdag 19 oktober – Dag van de jeugdbeweging

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging, dat wil dus zeggen dat je allemaal eens lekker in je scoutsuniform naar school kan. Laat ze maar eens zien wie de beste is.

21 oktober – Roeien

1 hup, 2 hup, 3 huuup! Waterratten van Zeescouts Stella Maris mogen vandaan nóg maar eens hun kunsten tonen bij het roeien. Maar vergeet niet: wat maakt ons sterk? TEAAAMWORK! Niet vergeten: we spreken om 14u af aan het lokaal om samen richting ponton (Prins Filipdok) te fietsen. Vergeet je reservekledij niet!

28 oktober – Technodorpspel

In deze tijden is een GSM bijna niet meer weg te denken. Daar gaan wij vandaag gebruik van maken in ons technodorpspel. Breng dus zeker je GSM mee zodat we het spel kunnen spelen. We spreken om 14u af aan het lokaal.

4 november – Roeien

Vandaag gaan we nog eens een stevig pitje roeien. Dit zal jammer genoeg ook de laatste keer van het jaar zijn . Dat mag je echt niet missen dus. Niet vergeten: we spreken om 13u30 af aan het lokaal om samen richting ponton (Prins Filipdok) te fietsen. Vergeet je reservekledij niet! De activiteit kan wat uitlopen, we moeten namelijk de boten uit het water halen.

Zaterdag 10 november – Truffelverkoop

Vandaag trekken we onze puppy oogjes nog eens open om onze lekkere truffels te gaan verkopen van deur tot deur. Zeebrugge en Heist zijn vandaag niet veilig, want wij komen er aan! Verkopen jullie ook al op voorhand wat dozen? Misschien win je wel een extra punt op het bord of fame? We spreken af om 10u aan het lokaal en eindigen onze verkoopjacht om 17u.

18 november – Joppe ‘s B-Day Bash

Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday, happy birthday, happy birthday to Joppeeeeeuuhh. Vandaag is Joppe jarig, hij wordt 20 jaar, hoera. Dat moet gevierd worden en dat is wat we vandaag gaan doen. Hierbij zijn jullie dus allemaal uitgenodigd op Joppe zijn feestje. We spreken om 14u af aan het lokaal, om 17u is het feestje afgelopen.

25 november – Eigiedoah-spel

Eigiedoa, ja gie! Vandaag spelen we het eigiedoahspel. Jullie hebben vast nog geen idee wat we vandaag zullen doen… ;-). Je neemt best kleren mee die vuil mogen worden, want je zult het nodig hebben. We spreken om 14u af aan het lokaal, om 17u is de activiteit afgelopen.

1-2 december – Filmavond + ???

Op 1 december spreken we lekker gezellig af om 20u30 om onze filmnacht te starten en pas zondag 2 december om 17 uur mogen jullie naar huis. Rarara, wat we zullen doen op zondag, dat is nog een verrassing, maar wat je wel al mag weten, is dat jullie allemaal 10 euro, slaapgerief en vuile kleren moeten meebrengen. Wij zorgen voor sneukeling tijdens de film, ontbijt en middageten voor de zondag. Eten hoef je dus nog niet mee te nemen.

9 december – Sinterklaas

Vandaag zal het duidelijk zijn wie zich heeft gedragen doorheen het jaar en wie niet. Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen dit jaar met extra grote zakken, scheepsmakkers hou jullie dus maar vast! We verzamelen om 14u aan het lokaal en om 17u vertrekt Sinterklaas terug naar Spanje.

Advertenties