Programma Scheepsmakkers

Programma scheepsmakkers

Dag liefste scheepsmakkers, ook dit jaar is er weer een volledig jaar gevuld met nieuwe activiteiten.

Wij als leiding kijken er al heel hard naar uit en we hopen jullie ook.

Omdat er zoals elk jaar leiding komt en gaat zullen we de leiding  eerst eens voorstellen.

Als eerste hebben we het ruig zeeluipaard AKA Brian.

Daarna De Guitige Paling AKA Wietse

Next up is de Aimabele Orka AKA Emiel

Opgevolgd door een Volhardende Roodbaars AKA Tim

Last but not least is er een Behulpzame Poon AKA Wim

Hopelijk watertanden jullie al bij het zien van deze Leiderslijst zoals wij bij het gedacht van een nieuw scoutsjaar.

Het programma is nog gevuld met toffe activiteiten zoals roeien, BBQ, harde spelletjes…. . Die we in de komende drie maanden gaan doen, deze vind je hieronder terug. Voor de volgende 6 maanden moet je nog eventjes wachten, maar we kunnen wel al volgende 4 data meedelen:

• 1-2-3 november: Weekend
  • 17-18-19 april : Gouwweekend
  • 24-25-26 april : Dropping
  • 26-27-28 juni: Roeiweekend

Verdere info in verband met deze weekends volgt nog.

Tot op Startdag.

Groetjes de leiding.

8 september startdag

Yeees! Eindelijk is er terug scouts.

Je nieuwe leiding (en oude) staat weer te popelen om jullie een heel jaar te entertainen. Kom zeker af om leute te maken en we garanderen je een hele middag speelplezier.

Deze superleuke dag begint om 10u.

Vergeet zeker geen lunchpakket en om 17u is de startdag weer voorbij. Maar dan kan je nog  blijven om eentje te degusteren en de leiding te leren kennen op onze receptie georganiseerd door de medewerkers.

15 september – Roeien

Roei, boei, knoei, We gaan vandaag een hele dag gaan peddelen op het water met onze ouwe vertrouwde roeibootjes. We spreken om 13u30 af aan het lokaal om samen richting ponton (Prins Filipdok) te fietsen. Vergeet je reservekledij niet!

22 september – Oefenen BBQ

Barbecue, barbecme, barbeceverybodyyyy! Laat je lekker gaan, hoera de barbecue staat aan! Vandaag knutselen we een speciale act in elkaar voor onze jaarlijkse BBQ. Alle ideeën zijn welkom, breng jullie grootste fantasie mee! We spreken om 14u af aan het lokaal.

29 september – Roeien

Vandaag testen we nog eens jullie kunsten op het water. Riemen hoog, haal op, landvast, …, ken jij de termen nog? Kom maar alvast bewijzen wat je al allemaal kan. Niet vergeten: we spreken om 14u af aan het lokaal om samen richting ponton (Prins Filipdok) te fietsen. Vergeet je reservekledij niet!

6 oktober – dorpspel

Van het Visserskruis naar het voetbal via het park om dan in de ronde te eindigen en te beseffen dat je eigenlijk gewoon aan het drieoeksj moest zijn. Vandaag zoeken we alle schatten  in het wonderbaarlijke Zeebrugge tijdens onze grote dorpspel.

We verwachten jullie om 14u aan het lokaal zonder extra benodigdheden.

12 oktober – BBQ

Vandaag eten we ons buikje weer lekker rond met een overheerlijke BBQ, voorzien door de medewerkers. Ook zullen jullie je beste dancemoves of acteerkunsten mogen tonen. Meer info vind je terug eerder in dit boekje!

Vrijdag 18 oktober – Dag van de jeugdbeweging

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging, dat wil dus zeggen dat je allemaal eens lekker in je scoutsuniform naar school kan. Laat ze maar eens zien wie de beste is.

20 oktober – Roeien

1 hup, 2 hup, 3 huuup! Waterratten van Zeescouts Stella Maris mogen vandaan nóg maar eens hun kunsten tonen bij het roeien. Maar vergeet niet: wat maakt ons sterk? TEAAAMWERK! Niet vergeten: we spreken om 14u af aan het lokaal om samen richting ponton (Prins Filipdok) te fietsen. Vergeet je reservekledij niet!

27 oktober-Harde spelletjes

De pleisters liggen al klaar en het gips is al warm.

Dat wil dus zeggen dat het weer harde spelletjes zijn en we alle gewrichten, botten en pezen op de proef zullen stellen.

Neem dus een hele zak courage mee want je zult ze nodig hebben!

We spreken om 14u af aan het lokaal.

1-2-3  november-Weekend!!!!

Niet 1 activiteit maar wel een heeeeeeeeellllll weekend gevuld met activiteiten. Dit jaar wordt een nog spetterendere editie dan die van vorig jaar dus vul jullie valiesje maar al en smeer maar je kieten in.

Verdere info volgt via brief.

Zaterdag 9 november – Truffelverkoop

Vandaag trekken we onze puppy oogjes nog eens open om onze lekkere truffels te gaan verkopen van deur tot deur. Zeebrugge en Heist zijn vandaag niet veilig, want wij komen er aan! Verkopen jullie ook al op voorhand wat dozen? Misschien win je wel een extra punt op het bord of fame? We spreken af om 10u aan het lokaal en eindigen onze verkoopjacht om 17u.

17 november – Pis-swing-slimste mens-blokken spel

Zet die hersenpan maar al op het vuur want zonder zul je zeker geen schijn van kans maken op onze megaaa coole

Quiz.

We verwachten jullie om 14u aan het lokaal.

24 november – koken

Waar zijn al die masterchefs onder ons? Vandaag gaan we het ontdekken! Ben jij meer een Piet Huysentruyt of een Sergio Herman? Of eerder toch een Roger Van Damme? Bereid je smaakpapillen al maar voor, voor een culinair hoogstandje. We spreken af om 14u aan het lokaal met je beste kookkunsten en 5 euro. Om 17u kan je weer met een volle buik naar huis!

Vrijdag 29 november – Filmavond

We spreken lekker gezellig af om 20u30 zodat we onze filmnacht kunnen starten gevuld met griezels en sprookjes,

Erna mogen jullie s’morgens om 10u de volgende dag terug naar huis.

Vergeet geen slaapgerief en goed humeur.

8 december – Sinterklaas

Vandaag zal het duidelijk zijn wie zich heeft gedragen doorheen het jaar en wie niet. Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen dit jaar met extra grote zakken, scheepsmakkers hou jullie dus maar vast! We verzamelen om 13u30 aan het lokaal en om 17u vertrekt Sinterklaas terug naar Spanje.