Programma Scheepsmakkers

Klop, klop, klop! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur. Hopelijk staan jullie elke zondag weer vol enthousiasme voor onze neus, want wij hebben er alvast super veel zin in. We hebben superleuke, toffe, zotte activiteiten voor jullie voorzien dus jullie kunnen maken dat je elke week komt!

Er is ook enkele nieuwe leiding en wat oude gezichten! Die kunnen jullie achterhalen in de woordzoeker op het einde van deze pagina!

Veel liefs, jullie nieuwe/oude leiding!

Zondag 11 september: Startdag

What the Frickles, is het weer zo ver?????

Je kunt het dus al raden. Je nieuwe (en oude) leiding staat al te popelen om aan het nieuwe jaar te beginnen. Dat kan natuurlijk niet zonder een mega zotte, onvergetelijke startdag!!

Zeg het dus maar tegen al je vriendjes en vriendinnetjes!

We spreken af om 10u aanhet lokaal met een lunchpakket en drinkfles voor in de middag. Om 17u zijn jullie vrij om nog even van onze receptie te genieten. Kwestie van de eerste dag goed af te sluiten, weet je wheeee…

Zondag 18 september: Roeien

Roei, boei, knoei… We gaan vandaag een hele dag gaan peddelen op het water met onze oude vertrouwde roeibootjes. We spreken om 13u30 af aan het lokaal om samen richting ponton (Prins Filipdok) te fietsen. Vergeet je reservekledij/handdoek/drinkfles niet!

Zondag 25 september: BBQ-act oefenen

Doe maar jullie beste dansschoenen en jullie creatief jasje aan, want vandaag gaan we onze supercool BBQ-act in elkaar steken! Begin dus maar al met zoeken naar leuke ideetjes om van onze act, de beste te maken. Neem zeker ook een beetje water mee om tussen het vele oefenen door toch wat te kunnen drinken. We spreken af van 14u tot 17u aan het lokaal!

Zondag 2 oktober: Classic games + BBQ-act verder oefenen

Onze act zal de beste worden want oefening baart kunst! We zullen dus nog wat oefenen om alles perfect in orde te brengen tegen de BBQ! Moest je geen zin hebben om te oefenen, iedereen is welkom want we spelen ook “Classic Games”. Weet je niet wat dat is? Geen paniek, je hebt nu zeker een reden om af te komen en geen enkele reden om niet af te komen! Conclusie: Afkomen om 14u tot 17u aan het lokaal met een gevulde drinkfles!

Zaterdag 8 oktober: BBQ

Deze week spreken we niet de zondag af maar zullen we de zaterdagavond afspreken want het is onze fameuze BBQ! Worsten, ribben en kip met heel wat gezonde groentjes, zorgen ervoor dat we ons lekker vol kunnen eten. Deze avond presenteren wij, onze act! Vergeet dus jullie attributen niet, indien nodig!

Verder info volgt met een brief!

Zondag 16 oktober: Roeien

Schip Ahoi! Deze week gaan we nog eens roeien! Hopelijk ben je met je goede zeebeen uit bed gestapt want dit is niet voor de simpele matrozen geschikt! We spreken ook een halfuur vroeger af. We zullen verzamelen om 13u30 aan het lokaal om samen naar het ponton te fietsen. Vergeet ook geen drinkfles, handdoek, reserveschoenen en reservekledij!

Vrijdag 21 oktober: Dag van de Jeugdbeweging

Zoals jullie wel weten is het vandaag de dag om te tonen dat je een trots lid bent van onze Zeescouts. Jullie mogen jullie chique uniform aandoen en onze eer hooghouden. Jullie leiding zal dit ook doen… ’s Morgens kan je ons namelijk vinden aan de achterkant van het station te Brugge. Hopelijk zien we jullie daar ook!!!

Zondag 23 oktober: Winnie de Pooh in Wonderland

Winnie de Pooh is beland in Wonderland. Hij heeft de tijd van zijn leven maar komt op het verkeerde padje terecht (net zoals jullie leiding…). Jullie moeten hen helpen om op het juiste padje terecht te komen. We hopen dat jullie vol enthousiasme zullen helpen! We verzamelen om 14u aan het lokaal en komen terug via het juiste padje om 17u. Vergeet geen gevulde drinkfles, fiets en opgeladen GSM tijdens deze lange tocht!

Zaterdag 29 oktober: Engste Halloweenspel ooit!

Why do you seem so scared? All I want to do is play with you, please come, and play with us. Vandaag zullen we het engste Halloweenspel ooit spelen! Deze activiteit is dus echt wel niet voor watjes! Enkel voor stoere scheepsmakkers! Moesten jullie durven komen. Vergeet geen gevulde drinkfles met bloed… euh… water! We verzamelen om 19u aan het lokaal en hopelijk komen jullie heel en levend terug om 21u30. Tot dan! 😉

Vrijdag-Zaterdag-Zondag 4-5-6 november: WEEKEND

Ja, ja! Ons jaarlijkse takweekend staat weer voor de deur. Smeer jullie kieten maar al in, want het gaat weer een mega weekend worden. Net zoals de andere jaren gaan we weer voor het zotste, vetste, coolste weekend zorgen.

Meer info via de brief.

Zondag 13 november: Roeien

Het is de allerlaatste keer dat we dit jaar nog eens op het water zullen gaan! We gaan dus onze roeikunsten nog voor de allerlaatste keer moeten bovenhalen. We spreken af om 13u30 aan het lokaal met de fiets om dan samen te fietsen naar het ponton. Vergeet jullie reservekleding/handdoek en drinkfles niet.

Zaterdag 19 november: Truffelverkoop

HMMMM, beginnen jullie ook al zo de watertanden als je aan die heerlijke chocolade truffels begint te denken… WELLLLLLLLLL, dan heb je geluk!!!

Naar jaarlijkse tradities gaan we vandaag weer van deur tot deur om onze overheerlijke truffels te verkopen met als doel onze scouts-kas bij te spijzen. Hiervoor hebben we jullie hulp natuurlijk nodig!! Vandaag moeten jullie al je verkoopstrucs uit de kast halen want je zal ze nodig hebben. We spreken af om 10 uur aan het lokaal en om 17u mogen jullie terug naar huis!

Wat moet je zeker meehebben:

  • lunchpakket
  • voldoende drinken
  • warme kleren
  • goed humeur

Zondag 27 november: HARD-GAMES

Hard, harder, hardst, de leiding.

Vandaag testen we, of iemand harder is dan de leiding. *Kuch, kuch, niemand dus*

Als je toch denkt harder te zijn (onmogelijk) kan je het vandaag bewijzen in de *tromgeroffel* HARD GAMES. Harde spelletjes maar next level, zoals real-life appartementje (dus in een echt flatgebouw) Of springtouwen met een touw dat in brand staat.

Dus kom zeker om 14u  aan het lokaal met een gevuld drinkfles als je het denkt te zullen overleven vandaag. Om 17u mogen jullie terug naar huis, of toch nog wat er van je overblijft…

P.S. Vraag eerst je ouders of ze een levensverzekering voor je hebben.

Zondag 4 december: Sinterklaas

🎶Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, dat is het niet. Het is sinterklaas met zijn rendieren die je aan de hemel ziet🎶

Ah nee wacht, dat kan niet hé. Alhoewel, waarschijnlijk was zijn stoomboot kapot.

Dus zoals je kan lezen, is onze goede man terug in het land en normaal gezien krijg je wel wat snoepgoed, als hij bij ons passeert.

Allé, de leiding toch. We zijn nog niet zeker of jullie wel braaf genoeg zijn geweest… De Sint komt om 13u30 en verwacht een gevulde drinkfles. De Sint vertrekt weer om 17u.

Nu hebben jullie nog de kans, om te raden wie jullie nieuwe leiding zal zijn!

  1. …………………………………….
  2. …………………………………….
  3. …………………………………….
  4. …………………………………….
  5. …………………………………….
  6. …………………………………….