Programma Scheepsmakkers

Het tweede boekje is er al weer. Het gaat allemaal alweer veel te snel voorbij. De zomer is nu volledig verdwenen en koning winter komt in zicht. Onze bootjes zijn al uit het water gehaald en liggen klaar om onder handen genomen te worden. Hopelijk zijn jullie erbij tijdens het winteronderhoud. Vele handen maken licht werk en ook jullie willen waarschijnlijk in april terug in mooie bootjes kunnen roeien.

Opnieuw zal er leiding met de fiets paraat staan aan het lokaal om samen met jullie naar de basis of het ponton te fietsen. We vertrekken 20 minuten voor uur van afspraak.

Lots of love

Tine, Tilly, Lowie, Brian, Bert en Arno

Zondag 26 november: Stratriskospel

Je hoort het misschien wel al in de naam van deze activiteit, vandaag spelen we niet één maar wel twee spellen!! We stoppen vandaag stratego en Risk samen in de blender en zetten deze op volle snelheid. Benieuwd wat deze shake wordt? Kom dan zeker af! We spreken om 14u af aan de basis met de fiets.

Zondag 3 december: Sinterklaas

Vandaag komt de liefste man op bezoek met al zijn pieten. Hij zal in zijn grote boek kijken of jullie wel allemaal braaf zijn geweest. Kom dus allemaal maar af om hem te begroeten en wie weet krijg je misschien wel iets lekkers mee naar huis. We spreken af om 14u aan het lokaal en om 17u vertrekt de boot terug richting Spanje.

10 december: schaatsen

Gasten, doe jullie warme vest maar aan en jullie muts en vergeet zeker jullie handschoenen niet, want wij gaan vandaag schaatsen. We spreken af om 13u30 aan het lokaal. Breng allemaal 6 euro en je paspoort mee. Wij zijn nog op zoek naar ouders die ons zouden willen voeren van en naar de schaatsbaan. Kijken jullie eens lief in mama en papa hun ogen?

17 december: koken

Vandaag halen we de keukenprinsesje in jullie naar boven, want wij gaan koken. Als jullie suggesties hebben, laat dan maar weten. We spreken om 14u af aan de basis. Breng een keukenshort en 3 euro mee.

24 december: geen scouts

Vandaag mag je je weer vol proppen met lekker eten. Doe je mooie kleren maar aan en vier deze kerstavond maar goed. Jammer genoeg wil dit zeggen dat er geen scouts is. Hopelijk vieren jullie dit goed en blijven jullie allemaal nuchter. We zien jullie vol blije verwachtingen terug volgende week.

27 december: kerstfeestje

Ho ho ho! Het is weer de tijd van het jaar waar de lieve Kerstman pakjes rondbrengt! Ook bij ons zal hij langskomen. Hiervoor spreken we af om 18u aan de basis, om 22u is ons megasupercool kerstfeestje ten einde. Wat zou Kerstmis zijn zonder lekker eten en cadeautjes? Niets!! Daarom graag een cadeautje van 5€ meenemen dat je aan jongens en meisjes kunt geven. Voor het hoogstaand culinaire eten vragen we 3€. Dat is dus in totaal 8€ voor een onvergetelijke avond!

Merry Christmas en tot dan schatjes!

31 december: geen scouts

Vandaag jammer genoeg geen scouts. We zien jullie allemaal terug in 2018.

7 januari: winteronderhoud

Zoals jullie wel weten, als je iets gebruikt, moet je het ook verzorgen. Wij hebben een volledig vaarseizoen kunnen genieten van onze schatjes van boten, maar deze moeten ook verzorgd worden om het nieuwe vaarseizoen in te kunnen gaan. Wij spreken om 14 uur af aan de basis. Vergeet ook je vuile kleren niet. Hope to see you then.

14 januari: slaapzakspelletjes

Vandaag gaan we zeker niet slapen. Je mag wel je slaapzak meebrengen. We spelen verschillende slaapzak spelletjes. Welke spelletjes dit precies zijn zie je dan wel. We zien jullie allemaal graag voltallig om 14u aan de basis. Vergeet je slaapzak niet!

20 januari: filmavond + ontbijt

Omdat wij elkaar niet kunnen missen houden we een mini-weekend. Vrijdagavond zetten we ons allemaal gezellig samen in de zetel om te genieten van een goede film en van elkaars gezelschap. Na een nachtje (met zeer weinig slaap waarschijnlijk) gaan we samen ontbijten en dan mogen jullie je slaaptekort thuis gaan inhalen. We spreken om 20u af aan de basis en om 9u mogen jullie huiswaarts keren. Breng je slaapzak, matje, je meest sexy pyjama en 2 euro mee.

28 januari: techniekendag

Wij willen vandaag allemaal jullie beste technieken zien op onze EHBO- dag. Hopelijk kunnen jullie onze bewusteloze slachtoffers weer tot bij bewustzijn brengen. We zijn zeer benieuwd wie er het best kan reanimeren. Wij verwachten jullie allemaal om 14u aan de basis.

4 februari: winteronderhoud

Spitter, Spetter, Spatter, vandaag spelen we niet met water. Haal jullie schuurpapier maar boven want het is weer tijd om de boten onder handen te nemen. Wij verwachten jullie om 14u aan de basis voor ons jaarlijkse winteronderhoud.

11 februari: geen scouts

Vandaag mogen jullie je buik vol eten met lekkere snoepjes, je mooiste kostuum aantrekken en voor jullie leiding komen supporteren in Heist voor carnaval. Jammer genoeg wil dit zeggen dat er geen scouts is vandaag. Maar geen zorgen, we zien jullie allemaal zeer graag terug volgende week.

18 februari: het cupidospel

Ooh wat zien we jullie toch zo graag. Het is niet te onderschatten hoe groot de liefde van de leiding voor al onze lievelingen van scheepsmakkertjes is. Vandaag zetten we elkaar eens in de bloemetjes. We spreken om 14u af aan de basis.

25 februari: Geen scouts

Vandaag jammer genoeg geen scouts. De leiding vertoeft dit weekend in het o zo mooie Limburg, waar ze rond de tafel zitten om het kamp voor te bereiden. Jaja na dit weekend weten wij het thema al maar jullie zullen moeten wachten tot juni. Iemand ideetjes? Laat maar weten.

2 maart: districtsactiviteit

Vandaag is het een speciale activiteit, want we gaan vandaag een reusachtig spel spelen, samen met alle andere scheepsmakkers (of jong-givers in hun geval) van ons district. Meer info volgt nog.