Programma Scheepsmakkers

Programma SM

Hallowww allercoolste scheepsmakkers, een nieuw scoutsjaar staat al voor de deur!!

Dit wil natuurlijk zeggen dat jullie weer elke week een super coole, bere, onvergetelijke activiteit kunnen beleven, die wij als leiding voor jullie voorzien. Hou je maar vast want er is serieus wat in te halen na al die “Corona maatregelen”.

Dit jaar staat er een ferme leidersgroep voor jullie klaar, met een hoop oude en nieuwe gezichten.

We zullen beginnen met de nieuwtjes. Als eerste hebben we dit l-r-u-e-F & n-J-e-s & w-i-L-o-e & t-W-i-s-e-e. Dan natuurlijk nog jullie vertrouwde leiding m-E-e-i-l & m-T-i (je moet dus nog puzzelen hé).

Hopelijk staan jullie elke zondag weer vol enthousiasme voor onze neus, want wij hebben er alvast super veel zin in.

Veel liefs, jullie leiding!!

Zondag 5 september: Startdag

Yeees! Eindelijk is er terug scouts.

Je nieuwe leiding (en oude) staat weer te popelen om jullie een heel jaar te entertainen. Kom zeker af om leute te maken en we garanderen je een hele middag speelplezier.

Deze superleuke dag begint om 10u aan het lokaal.

Vergeet zeker geen lunchpakket en om 17u is de startdag weer voorbij. Maar dan kan je nog  blijven om eentje te degusteren en de leiding te leren kennen op onze receptie, georganiseerd door de medewerkers.

Zondag 12 september: Roeien

Roei, boei, knoei, We gaan vandaag een hele dag gaan peddelen op het water met onze ouwe vertrouwde roeibootjes. We spreken om 13u30 af aan het lokaal om samen richting ponton (Prins Filipdok) te fietsen. Vergeet je reservekledij en handdoek niet!

Zondag 19 september: Dwarsdoortocht

Skibbel skabbel skocht , het is tijd om vuil te worden tijdens onze dwarsdoortocht.

Nu het weer nog gunstig is maken we er gebruik van door behendig ons een weg te banen door alles. Met alles wordt dan ook letterlijk ALLES bedoeld, we gaan weer dwars door beekjes, maïsvelden, modderpoelen en alle andere dingen die ons in de weg staan. We verzamelen om 14u aan de basis. Vergeet zeker geen reservekleren  en een handdoek.

Zondag 26 september: Oefenen BBQ

Olympische schansen en bloemenkransen, het is alweer tijd om te dansen.

De BBQ komt er weldra weer aan, dit wil natuurlijk zeggen dat er ook weer een spetterend dansje geplaceerd zal moeten worden. Als je komt naar de BBQ is het ten zeerste aangeraden dat je op deze activiteit aanwezig bent.

Jullie worden om 14 u  aan het lokaal verwacht.

Zondag 3 oktober: Roeien

De haag en dorens snoeien zonder riemspanen en zonder knoeien, dat lukt zeker want deze week gaan we wederom roeien. De leiding heeft al gebeld naar Franky Deboosere om ervoor te zorgen dat de zon schijnt en naar Sabine Haagendoren zodat er niet te veel koude wind is. Kom dus allemaal om 13u30 naar het lokaal en dan fietsen we samen naar het ponton. Vergeet geen handdoek en  reservekledij

Zaterdag  10 oktober: koken

Piet Van Damme, Sergio Huysentruyt en Roger Herman zijn de topchefs van Vlaanderen. 

Vandaag is het aan jullie om te bewijzen dat Zeescouts Zeebrugge ook culinaire hoogstandjes kan voorschotelen. Haal dus maar al je schort boven en misschien doen we het vandaag wel op de ouderwetse manier. 

Om 14u worden jullie verwacht aan het lokaal.

Zondag 17 oktober: Avondroeien

Huhhhhhnnnnnnnn ‘s avonds  roeien wien doet er da nu, is dat niet massas eng?

Mobeneen das niet massas eng, daarom spreken we om 19 u af aan het ponton om vervolgens samen naar het ponton te fietsen. Om 21u30 staan we dan weer aan het ponton afgedroogd en  klaar voor de goede nachtrust. Vergeet geen handdoek en reservekledij

Vrijdag 22 oktober: Dag van de Jeugdbeweging

Iedereen gebruikt toch google he, of gebruiken junder soms ook bing?

Want zo te zien, is het alweer dag van de jeugdbeweging, draag dus je uniform naar school en toon maar aan iedereen dat we van Zeebruhhhhhe zien. Jullie leiding is ‘s morgens te vinden op het stationsplein waar er een klein feestje gebouwd wordt, misschien tot dan ;).

Zondag 24 oktober: Roeien

Het water roept ons nog een laatste keer in het warme Zeebrugge voor de ongenadige belgische winter toeslaat. Daarom spreken we nog voor de allllerllaatste keer (Helaas speculaas) af om 13u30 aan het lokaal om dan samen naar het ponton te fietsen.

Vergeet geen reservekledij en handdoek he (Dat moet je nu toch al weten he)

Zaterdag  30 oktober: Halloween

Hallo ween ister daar?

Het is weer de tijd van het jaar om te griezelen en ons te verkleden. Draag dus allemaal julllie engste pak en coooolste schmink zodat het weer  een onvergetelijke griezeltocht word.

Jullie worden om 19 u verwacht aan het lokaal in jullie engste klederdracht.

Niet verkleed = leiding kiest kostuum uit de kostuumbak.

Om 21u30 kunnen de griezels terug opgehaald worden aan het lokaal.

Zondag 7 november: Harde spelletjes

De pleisters liggen al klaar en het gips is al warm.

Dat wil dus zeggen dat het weer harde spelletjes zijn en we alle gewrichten, botten en pezen op de proef zullen stellen.

Neem dus een hele zak courage mee want je zult ze nodig hebben!

We spreken om 14u af aan het lokaal.

Vrijdag 12 november tot zondag 14 november: Weekend

JEPPLAAA, t’is zoverre. We goan were op weekend.

Bereid jullie maar al voor want het gaat weer een weekend worden om nooit meer te vergeten. Na de gemiste editie van vorig jaar hebben we heel wat in te halen.

Verdere info volgt via brief.

Zaterdag 20 november: Truffelverkoop

Ejjjj, zit je ook al weer heel vol van al die truffels op te eten. EWEH ik ook, maar wat als we  nu keer de rest van al die dozen samen gaan verkopen om onze scouts te sponsoren.

Vandaag gaan we dus allemaal samen chocoladetruffels verkopen. Haal dus maar al jullie beste verkoopstrucen boven want je zal deze kunnen gebruiken.

We spreken af om 10u aan het lokaal, verdere info i.v.m. voorverkoop volgt.

Zondag 28 november: Dorpspel

Het park, de ronde, het driehoeksje… Dat kennen jullie allemaal,

maar kennen jullie ook alle straatnamen van Zeebrugge. Zoniet zouden jullie het vandaag wel eens pittig moeilijk kunnen krijgen. 

Jullie worden verwacht om 14u aan het lokaal.

REMEMBER 8380 for life.

Zondag 5 december: Sinterklaas

WATTTT??? Een stoomboot in Zeebrugge???

Dat kan maar van één iemand zijn, je kunt het al raden.

Deze middag komt Sinterklaas op bezoek. Hopelijk zijn jullie braaf geweest dit jaar, anders zou het wel eens kunnen gebeuren dat je wordt meegenomen in de zak van zwarte piet.

We spreken af om 13u30 aan het lokaal.