Scheepsmakkersleiding

De scheepsmakkersleiding 2017 – 2018:

Lowie Joye

dsc_0266

Totem: Oprechte Beloega

Leukste herinnering:  Dé mooiste scoutsherinnering van allemaal is het eerste zeilkamp in de geschiedenis van zeescouts Zeebrugge. Ondanks het slechte weer die we elke dag hadden, heb ik me daar rot geamuseerd. We hadden een hechte groep verkenners met de tofste leiding die er is. Toen we wisten dat we ook een tweede zeilkamp gingen doen, was ik echt blij. Ook dit jaar op zeilkamp hebben we ons geamuseerd. Het weer was alleszins een stuk beter dan vorig jaar!

Brian Shillam

dsc_0190Totem: Ruige zeeluipaard

Tofste herinnering: Het samen zijn met mijn beste vrienden in de scouts is voor mij het mooist. Ik ben dan ook de scouts dankbaar voor het ontmoeten van vrienden voor het leven. Ook de leiders waar ik leiding van kreeg waren echt gewoon bère. Al de constructies die we bouwen op kamp zijn echt de max. Ik ga het gast zijn wel missen, maar ik zie mijn taak als leiding ook wel zitten.

Bert Baert:

dsc_0254

Totem: Olijke otter

Leukste herinnering: Een van mijn vele leuke herinneringen was dat ik voor het eerst zeilde. Ik had nog nooit in een zeilbootje gezeten .Sinds die dag was ik totaal veroverd door zeilen. Ik ben dan een goede 3 jaar later mee kunnen gaan met August Cruise. We zijn dan met verschillende mensen van andere zeescoutsen afgezakt tot aan Polen en daar voor 2 weken meegevaren met een tall ship Zawisza Czarny. Die dagen vergeet ik nooit!!

Tine Baert

dsc_0291

Totem: Zorgzame orka

Leukste herinnering: Mijn mooiste scoutsherinneringen zijn 2-daagse’s. Tijdens het wandelen kom je de gekste dingen tegen. Je benen bekladden met de route omdat je geen papier bij je hebt, 3 keer een ijsje eten omdat je dezelfde crèmekar altijd maar weer tegenkomt, je snoepketting (met de weg die je moet volgen) opeten voordat je vertrekt of opgeschreven hebt hoe je moet lopen. In chique restaurant slapen of in een turnzaal met bedden of gewoon in een garage. Ondanks de pijnlijke voetjes, zijn het onvergetelijke dagen!

Arno Magy

dsc_0246

Totem: Snaakse sidderaal

Leukste herinnering: Ondanks dat ik een tijdje gestopt ben kom ik nog altijd overeen met de mensen die ik in’t begin heb leren kennen. Ook de droppings zijn onvergetelijke momenten.

Tilly De Brauwere

20171008_134033[1]Totem: Goedhartige zeehond

Leukste herinnering: Ik ben begonnen als 2de jaar verkenner en mijn mooiste herinneringen zijn vooral zeilcursus omdat je daar veel nieuwe mensen leert kennen, maar toch het beste was blauwe wimpel, je zag zoveel vrienden terug van de andere scoutsen en maakt zoveel mooie momenten mee. Groepskamp was dit jaar ook de max, wat de leiding in petto had om te sjorren was geweldig om te zien en er vanboven op staan en je hoogtevrees overwinnen, je zou niemand gelukkiger kunnen maken.