Lokaal

Renovatie lokalen Ploegstraat

Al enkele jaren bekijken wij samen met de Parochiale werken van Zeebrugge, die eigenaar zijn van onze lokalen, de mogelijkheden om deze te renoveren. De lokalen zijn na al die jaren een echte thuis geworden en alhoewel het onze geliefde uitvalsbasis is, zijn het gebouw en de lokalen in een slechte staat en willen we daar iets aan veranderen. We hebben met Stad Brugge en de Parochiale werken van Zeebrugge meermaals overlegd en zijn dankzij hen tot een oplossing gekomen.

Na de zomervakantie in 2016, zijn we gestart met de lokalen leeg te halen en te strippen. In januari 2018 beginnen de aannemers aan de opbouw van het gebouw, verwacht om voor het bouwverlof deze zomer klaar te zijn. Daarna kunnen we zelf aan de slag met de afwerking om hopelijk werkjaar 2018-2019 in te zetten in een vernieuwd lokaal!

In tussentijd vinden de activiteiten nog steeds plaats buiten, in parochiezaal De Biekorf, De Albatros of onze basis. De locatie van de basis vind je onderaan deze pagina.

Meer informatie

Dankzij de Parochiale werken Zeebrugge en Stad Brugge worden onze lokalen onder handen genomen. Zij investeren respectievelijk een minimum van €55.000 en €82.645, aangevuld door extra’s en de mankracht van onze leidingsploeg, medewerkers en andere vrijwilligers. Artes Depret, Quintiens en ASD nemen de werken op zich.

Mogelijke vragen

Kan mijn kind nog steeds naar de scouts gaan?
Ja hoor, de scoutsactiviteiten gaan gewoon door! We zullen op een andere plaats verzamelen en een ander gebouw gebruiken bij slecht weer.

Waar verzamelen we voor een activiteit?
Afhankelijk van tak en activiteit wordt op een bepaalde plaats afgesproken.
Bijvoorbeeld: De zeehondjes spelen vandaag in het park, dus wordt er gewoon afgesproken aan het lokaal. De scheepsmakkers gaan roeien, dus wordt er verzameld aan de basis.

Zitten jullie in de winter ook buiten?
Nee, met de scheepsmakkers en verkenners spreken we af aan de basis, waar we binnen kunnen zitten. Voor de zeehondjes en zeewelpen kunnen wij terecht in De Biekorf of de Albatros in het dorp van Zeebrugge.

Waarom moeten de lokalen verbouwd worden?
Het gebouw is oud, net als de infrastructuur. De elektriciteit en gasleidingen zijn niet meer conform de wet en moeten worden aangepast. Na de verbouwingen zitten we in een brandveilig lokaal!

De Basis

Onze basis bevindt zich aan het jaagpad ter hoogte van Zwankendamme, bij het bolletje. Volgens Google Maps is dit Ter Doeststraat 100, maar veel kans dat je GPS ergens anders uitkomt als je dit adres invoert. Het sterretje toont waar ons lokaal nu is, in de Ploegstraat.

Basis tav lokaal

Met vragen kan je terecht bij:

Tine: 0476/37.35.25

Of mailen naar: groepsleiding@zeescoutszeebrugge.be