Programma Zeewelpen

Zondag 5 maart: Hobbel de bobbel smokkelspel

Smokkelen wordt al eeuwenlang gedaan, en wij zullen jullie de kneepjes van het vak leren. Want in de haven van Zeebrugge maakt de douane zich al klaar. Ze hebben gehoord dat er veel zal gesmokkeld worden vandaag. Maar wees gerust, dankzij onze tips en tricks kunnen jullie de douane makkelijk ontwijken. Kom allemaal van 14u tot 17u lekker smokkelen!

Zondag 12 maart: Harde spelletjes

BOEM, we spelen weer harde spelletjes. Jullie gaan weer veel BOEM tegen elkaar knallen. Of BOEM op de grond of in de modder vallen. Haal de Hirudoid gel maar naar boven want van al dat BOEM te doen, zal je veel blauwe plekken krijgen. BOEM, BOEM, BOEM.

We spreken af om 14u aan het lokaal.

Zondag 19 maart: scheve schuine pizza toren spel

De Toren van Pisa is de vrijstaande klokkentoren (een campanile) behorend tot de kathedraal van Pisa (Duomo di Pisa). De toren is een van de onderdelen van de Piazza dei Miracoli. Bouwmeesters waren Guglielmo en Bonanno Pisano. De 55,85 meter hoge toren staat zo’n 4 meter uit het lood. Door de scheefstand trekt de toren veel toeristische bezoekers. Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de toren al over te hellen. Doordat men loodrecht verder bouwde is de toren niet alleen scheef, maar ook krom. Voor de restauratie van 1990 stond de toren 5,5 graad uit het lood. Sinds de voltooiing van die restauratie in 2001 is de helling ongeveer 3,99 graad. De overhang is teruggebracht van 4,5 meter naar 3,9 meter. De toren is 15 meter breed.

We spreken af om 14u aan het lokaal.

24 tot 26 maart: WELPENWEEKEND

Zet jullie schrap, want wij gaan op weekend! Deze keer maken we een reis naar de grote jungle. Hopelijk zijn jullie klaar voor een geweldig en spannend avontuur, want we hebben een zeer belangrijke missie voor jullie klaarstaan. Onze vriend Mowgli is namelijk verdwenen en niemand weet waar hij is. Misschien is hij verdwaald? Ontvoerd? Opgegeten? We moeten hem zo snel mogelijk terugvinden voor er iets ergs gebeurt!

We spreken af om 18u aan het lokaal.

Zaterdag 1 april: Witte paddenstoelenstippen spel en Italiaanse avond

Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen.
Zat kabouter Spillebeen, heen en weer te wippen.
Krak, zei de paddenstoel. Met een diepe zucht.
Allebei de beentjes, hoepla in de lucht.

Het wordt weer een topmiddag als we het mega coole witte paddenstoelenstippen spel spelen. Daarna hebben we onze jaarlijkse Italiaanse avond waar we weer heerlijke pasta gaan eten samen. Kijk maar goed rond, want de Albatros is versierd met al jullie mooie knutselwerkjes.

We spreken af om 14u aan het lokaal.

Zondag 9 april: Roeien

Jullie lieve leiding haalt onze roeibootjes weer eens uit de basis. Want vandaag gaan we voor de eerste keer weer op het water. Hopelijk schijnt het zonnetje en zijn jullie er klaar voor.

Wat moet je meenemen? Kleren en schoenen die nat mogen worden, een handdoek en reservekledij.

We spreken met de fiets af om 13u30 aan het lokaal.

Zondag 16 april: Revolutie van de knuffelbeer

Buzz Lightyear strijdt tegen Woody. Een speelgoeddinosaurus tegen je knuffelbeer. Of misschien hebben meneer en mevrouw Aardappelhoofd ook wel ruzie. Alle knuffels en speelgoedjes komen vandaag in opstand.

Als jullie willen helpen alle ruzies op te lossen, kom dan om 14u naar het lokaal.

Zondag 23 april: Waar is Wally?

Zoek Wally! Afspreken om 14u aan het lokaal!

Zondag 30 april: Kampvoorbereidingsweekend

Alle leiders zijn op weekend om het kamp voor te bereiden. Wij zorgen er dit weekend voor dat jullie weer een super, geweldig, leuk en plezant kamp hebben met toffe spelletjes en mega coole uitstapjes. Er is dus geen scouts vandaag!

Tot volgende week!

Zondag 7 mei: Roeien

Roei roei roei de boot zachtjes op en neer, wij gaan naar de basis gaan om lekker te roeieeen. Jullie leiding heeft voorspeld dat het vandaag mooi weer zal zijn, dus gaan we met z’n allen gaan roeien! Joepiedepoepie. We fietsen samen om 13u30 van het lokaal naar de basis. Om 17u zijn we terug aan het lokaal.

Wat heb je dus nodig? Je fiets, reservekledij, waterschoenen en een handdoek.

Zaterdag 13 mei: Speelstraat

Het is weer zover, zoals elk jaar is het weer onze super coole mega leuke toffe fantastische speelstraat! De straat wordt weer omgetoverd tot een springkasteelstraat. Je kan in deze straat niet alleen springen, maar ook je laten schminken, gezellig iets drinken en eten … Kom je ontdekken wat er allemaal in deze straat te beleven valt? Wij kijken er alvast naar uit om jullie allemaal te zien!

Zondag 21 mei: Brandweerman Sam redt een poes op de Noordpool

Er was eens een brandweerman, die noemde Sam. Op een dag besloot hij om op reis te gaan naar de noordpool samen met zijn poes.

OH NEE, BRANDWEERMAN SAM ZIJN DAPPERE POES IS ONDER EEN BLOK IJS TERECHT GEKOMEN!!!

Gelukkig heeft hij in zijn brandweerauto genoeg materiaal om zijn poes te bevrijden. Maar zijn materiaal zit achter slot en grendel en de codes liggen in België. Helpen jullie ons de codes te bezorgen aan brandweerman Sam?

Kom ons helpen om 14u aan het lokaal.

Zondag 28 mei: Dag aan de basis

Helaas, helaas, het is weer zo ver. De laatste activiteit van het scoutsjaar. We maken deze activiteit supertof, daarom duurt het ook een hele dag. We gaan spelletjes spelen, barbecueën, roeien en in het water spetteren.
Voor de barbecue voorzien wij groentjes, sausjes en nog veel meer, hiervoor vragen wij wel 2 euro. Aangezien het vlees al wat duurder is vragen wij om dit zelf mee te geven met uw kind.

Wat heb je dus nodig vandaag?

  • Een stuk vlees voor op de BBQ
  • Een handdoek
  • Reservekledij en waterschoenen
  • 2 euro

We spreken af om 10u aan het lokaal met de fiets.