Programma Zeewelpen

Programma zeewelpen

De eerste drie maanden van het scoutsjaar zijn al achter de rug en wat hadden we het leuk. Het is bijna te jammer dat alles zo vlot gaat, maar dan moet je maar denken aan het kamp dat zo dichterbij komt.

Het tweede boekje zit ook vol met oude en nieuwe spelletjes, toffe zondagen dus gegarandeerd.

Veel liefs

Bagheera, Mang, Akela, Rikki-tikki-tavi, Marala, Malchi, Hathi en Kaa.

Zondag 8 december Sinterklaas

Hij komt, hii komt, …. Ooh, kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vindt. Alles gekregen van de lieve sint. Vandaag passeert hij vlug nog eventjes langs het lokaal voordat hij met zijn zwarte pieten terugkeert naar Spanje. Deze activiteit begint om 13u30. Zo heeft de sint alle tijd om jullie te verwennen met al het lekkers dat hij meebrengt.

Zondag 15 december Gezelschapspellen

Het wordt kouder en kouder en dat wil zeggen dat we vandaag eens niet naar buiten zullen gaan. We houden namelijk een gezellige namiddag met gezellige spelletjes bij gezellige mensen! Vergeet je favoriete gezelschapsspel niet.

Zondag 22 december Grote kerstspel

De kerstman heeft een probleem: de kerstsfeer is verdwenen. Hij heeft ons om hulp gevraagd om de kerstsfeer terug te brengen naar Zeebrugge. Vergeet jullie kerstmuts niet om zo het volledige dorp in kerstsfeer te dompelen.

Zondag 29 december Koken

Na al dat eten tijdens de feestdagen zou je toch denken dat wij vandaag iets zouden doen om al de bijgekomen kilo’s er af te werken door bv sportspelletjes te spelen. Maar neen, nu we toch veel moeten eten dan doet het er toch niet meer toe. 1 kilo meer of minder erbij, wat kan het nog kwaad. Vergeet jullie koksmuts, keukenschort en ovenwanten niet, want we gaan het lekkerste maken dat je ooit hebt gegeten.

Vrijdag 3 Januari Nieuwjaarsfeestje

Als jullie al in paniek waren omdat er dit jaar geen kerstfeestje zou zijn, dan geen paniek. Er komt wel degelijk een feestje. We nemen het dit jaar enkel iets anders aan want dit jaar vieren we samen dat 2020 is begonnen. Vergeet geen cadeautje van 5 euro en breng 5 euro mee voor het eten. We spreken om 19u af en om 22u moeten we het feestje jammer genoeg stil leggen.

Zondag 12 Januari Indoorgames

Met deze koude dagen willen we uiteraard niet dat jullie het koud hebben. Vandaag gaan we indoorgames spelen. Iets volledig nieuws en verrassend, maar vooral lekker warm!

Zondag  19 Januari Schaatsen

Een aantal activiteiten mogen niet ontbreken en schaatsen is daar één van. We spreken om 13u30 af aan het lokaal en zijn om 17u terug. Vergeet geen handschoenen, je paspoort en 5 euro om de inkom te betalen. We zoeken ook nog sympathieke ouders die ons naar de schaatspiste kunnen voeren en ons daar terug op te pikken.

Vrijdag 24 Januari Filmavond

Niets gezelliger dan samen met een chipje, een drankje en met gietende regen buiten samen een film te kijken. Voor de spijs en drank zorgen wij, jullie zullen een regendansje moeten doen. We spreken om 19u af en sluiten om 22u de cinema.

Zondag 2 Februari Schrikkeljaarspel

2020 kan je delen door 4 en dat wil zeggen dat we dit jaar een schrikkeljaar is. Om jullie te laten wennen aan die extra dag dat 2020 met zich meebrengt, steken wij  een groot schrikkeljaarspel in elkaar.

Zondag 9 Februari GEEN SCOUTS

Vandaag geen scouts voor jullie want de leiding is op leidersweekend. Volgende week gaan we er weer volledig voor.

Zondag 16 Februari Valentijnspel

Waar zitten de liefjes onder jullie? En waar de hartendiefjes? Vandaag laten we Zeebrugge weten hoeveel we van elkaar houden. Misschien worden er wel nieuwe koppeltjes gevormd?

Zondag 23 Februari GEEN SCOUTS

Vandaag geen scouts want het is Heist Carnaval. Het grootste deel van de leiding doet mee in de stoet dus kijk maar goed uit of je ze niet ziet, want voor je het weet hang je vol met confetti.

Zondag 1 Maart Kring/Bal spelletjes

Vandaag nemen we terug wat klassiekers onder de loep en spelen we kring en bal spelletjes. Misschien zit er wel een spel tussen die je volledig was vergeten of een spel die je nog nooit hebt gespeeld.

Zondag 8 Maart Zwemmen

Het vaarseizoen gaat bijna van start en voor we op het water gaan moeten we toch eens testen of jullie zwemcapaciteiten nog tip top in orde zijn. We spreken om 9u af aan het lokaal en zijn om 12u terug. Vergeet jullie zwemgerief en 5 euro niet. Voor wie nog niet goed kan zwemmen, raden we zwembandjes aan!