Voorwoord en mededelingen

Voorwoord

Na een fantastisch (en vooral warm) kamp, komt hier het eerste programmaboekje naar jullie toe gesmeten. Naast de leuke activiteiten die op zondag gepland staan, komen ook onze jaarlijkse evenementen terug.

Dit jaar is toch ook wel een beetje een speciaal jaar, want na 2 jaar zonder lokaal, kunnen we vanaf september terug intrekken in ons vernieuwd gebouw. En dat laten we uiteraard niet zomaar voorbijgaan. Er staan tal van activiteiten gepland waaraan jullie naar hartenlust kunnen deelnemen. Wij hopen alvast dat jullie er zullen bij zijn!

Een maand later verwennen we jullie terug tijdens onze BBQ. Je zal je alvast rond en gezond kunnen eten, want er is meer dan genoeg voor iedereen. En als dat alleen nog niet genoeg is, verkopen we ook dit weer jaar onze overheerlijke truffels. Kijk maar eens lief naar oma en opa, tante en nonkel, mama en papa want we willen zoveel mogelijk truffels verkopen.

Zorg ook maar alvast dat je wat braaf bent, want de goede man en zijn knecht, komen ook bij ons op bezoek. Wie zal in de zak belanden en wie wordt extra beloond, we zullen het dan wel zien.

Blader alvast maar verder in dit boekje, er staat alvast tal van informatie voor jullie klaar en ook het programma voor de komende drie maanden staat jullie op te wachten.

Stevige linker

Jullie leiding

Woordje van de kookstaf

Improviseren bij de kookstaf.

Een ding kunnen we wel zeggen over dit kamp. Niet alleen de kookstaf kookte maar letterlijk iedereen deed het. Het was een kokend heet kamp. Op sommige dagen steeg de temperatuur, op wat een grasveld moest voorstellen maar meer op een hooizolder leek , vlotjes tot 40 graden.

De hitte speelde ons al parten van op de eerste dag. Oh ja, we hadden rekening gehouden dat de gasten veel water gingen drinken en hadden voor tot na het weekend 300 liter water mee. Helaas op zondagmorgen beseften we al dat we met onze voorraad de avond niet gingen halen. Dan maar improviseren en op jacht op zondagmorgen in Limburg naar een supermarkt die misschien toch open zou zijn. Dat was verloren moeite. De Limburg, dat is de kust niet. Het kleine buurtsupermarktje had nog welgeteld 6 flessen.

Dan maar het internet geraadpleegd. Bingo, in Nederland is de Aldi open op zondag en dat was maar een 15 tal minuutjes rijden. Al wat we daar konden krijgen brachten we mee. 260 flessen spuit en plat water. Het water is wel duur in Nederland merkte Christophe op. Ja natuurlijk, want in Nederland zit er ook statiegeld op een plastiek fles.

Toen al dat water verbruikt was stuurden we Gerald met al de lege flessen terug waar hij die 1 voor 1 in zo een leeggoedmachine mocht deponeren. Hij was daar wel eventjes zoet mee en veroorzaakte zo een file aan de leeggoedmachine.

Ok dit jaar probeerden we eens iets anders uit. Stoofvlees met appelmoes en frietjes. Geen sinecure wanneer er zo een 120 tal uitgehongerde magen gevuld moeten worden. Maar het werd een hitje.

Als wij zo ieder jaar eens iets anders proberen dan moeten we straks 20 dagen op kamp om al onze hitjes te kunnen serveren.

Groetjes

Uniform

Ook dit jaar moet jullie uniform weer perfect in orde zijn.  Om het jullie een beetje makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat iedereen alles juist heeft hangen, hebben we hier speciaal een prentje voorzien.

Een kleine opmerking: alles moet op de pull gehangen worden, niet op het T-shirt. Denk er ook aan om de naam van uw kind op hun shirt, das en pull te schrijven.

Indien niet alles duidelijk is, mag je het natuurlijk altijd aan jullie lieftallige leiding vragen!

uniform

Fluohesjes

Veiligheid is een prioriteit. Wanneer wij samen met de fiets de baan op gaan, krijgt ieder lid een fluohesje aan. Sommige dagen hebben verschillende takken een activiteit waarbij we ons op de straat begeven en hebben wij geen fluohesjes genoeg voor iedereen. Hebben jullie er thuis liggen, aarzel dan niet om een hesje mee te geven. Zo is je kind veilig onderweg naar de scouts en hebben we er misschien genoeg. Want alle beetjes helpen

fluo

Terugbetaling ziekenbond

Wist je dat…

Je een stuk van je lidgeld, weekends en kampen kan terugkrijgen via je ziekenbond? Elk jaar heb je recht op een bepaald bedrag dat je terugkrijgt. Via de cm bijvoorbeeld heb je recht op een teruggave van €5 euro per kampdag.

Hoe doe je dat juist?

  • Je drukt thuis een formulier af die je via de site van je ziekenbond terugvindt. Let wel op: er bestaan twee verschillende formulieren: een voor teruggave lidgeld en een voor terugbetalingen kampen (en weekends). Je vindt deze vaak terug door in google in de zoekbalk “terugbetaling kamp/lidgeld ziekenbond” te tikken. Bij “ziekenbond vul je dan de ziekenbond in waar jij bent aangesloten.
  • Dit formulier geef je dan af aan de leiding. Je leiding zorgt dan dat deze bij de juiste persoon terecht komt. Een aantal weken later krijg je deze dan terug. Let er op dat de naam van het kind ingevuld of vermeld staat op het formulier zodat deze bij de juiste persoon terug terecht komt. Formulieren waar geen naam op vermeld staan kunnen we niet invullen.
  • We vragen ook om bovenaan op het formulier aan te duiden om welke teruggave het gaat (inschrijving, weekend of kamp) zodat deze ook juist wordt ingevuld.

Op de website van je ziekenbond vindt je hier verder nog informatie over. Ook de leiding zal je zeker willen verder helpen.