Voorwoord en mededelingen

Voorwoord

De Sint is in het land en dat wil zeggen: het tweede programmaboekje is ook in aantocht. De eerste drie maanden zitten er ook alweer op. Wat gaat de tijd toch snel als het leuk is. We zijn het jaar alleszins goed gestart met een recordaantal van 100 leden op onze startdag. Ook de BBQ bleek terug een enorm succes te zijn. Het zal niet anders kunnen dat jullie buikjes nu vol zitten met chocolade, want er werden maar liefst 880 truffeldozen verkocht.

Maar ook het tweede trimester blijven we niet stil zitten, er staan weer tal van activiteiten gepland. Zo komt de Sint ook bij ons op bezoek, waar hij in zijn grote boek zal kijken wie er braaf is geweest. Misschien dat Sinterklaas aan Chil vraagt of hij mee wilt naar Spanje, want met die sexy krullen van hem lijkt hij toch al een beetje op een zwarte piet.

December zou december niet zijn als er geen examenperiode in aantocht is. Leiding, zeeverkenners en scheepsmakkers zitten druk over hun boeken gebogen om toch maar die formule van wiskunde vanbuiten te leren. Branden jullie een kaarsje voor ons? Gelukkig kunnen we de zondagmiddag nog wat komen relaxen in de scouts.

Benieuwd wat je leiding deze drie maanden voor je gepland heeft, lees dan maar vlug verder.

Stevige linker.

Jullie leiding

Uniform

Ook dit jaar moet jullie uniform weer perfect in orde zijn.  Om het jullie een beetje makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat iedereen alles juist heeft hangen, hebben we hier speciaal een prentje voorzien.

Een kleine opmerking: alles moet op de pull gehangen worden, niet op het T-shirt. Denk er ook aan om de naam van uw kind op hun shirt, das en pull te schrijven.

Indien niet alles duidelijk is, mag je het natuurlijk altijd aan jullie lieftallige leiding vragen!

uniform

Fluohesjes

Veiligheid is een prioriteit. Wanneer wij samen met de fiets de baan op gaan, krijgt ieder lid een fluohesje aan. Sommige dagen hebben verschillende takken een activiteit waarbij we ons op de straat begeven en hebben wij geen fluohesjes genoeg voor iedereen. Hebben jullie er thuis liggen, aarzel dan niet om een hesje mee te geven. Zo is je kind veilig onderweg naar de scouts en hebben we er misschien genoeg. Want alle beetjes helpen

Wist je dat…

Je een stuk van je lidgeld, weekends en kampen kan terugkrijgen via je ziekenbond? Elk jaar heb je recht op een bepaald bedrag dat je terugkrijgt. Via de cm bijvoorbeeld heb je recht op een teruggave van €5 euro per kampdag.

Hoe doe je dat juist?

• Je drukt thuis een formulier af die je via de site van je ziekenbond terugvindt. Let wel op: er bestaan twee verschillende formulieren: een voor teruggave lidgeld en een voor terugbetalingen kampen (en weekends). Je vindt deze vaak terug door in google in de zoekbalk “terugbetaling kamp/lidgeld ziekenbond” te tikken. Bij “ziekenbond vul je dan de ziekenbond in waar jij bent aangesloten.
  • Dit formulier geef je dan af aan de leiding. Je leiding zorgt dan dat deze bij de juiste persoon terecht komt. Een aantal weken later krijg je deze dan terug. Let er op dat de naam van het kind ingevuld of vermeld staat op het formulier zodat deze bij de juiste persoon terug terecht komt. Formulieren waar geen naam op vermeld staan kunnen we niet invullen.
  • We vragen ook om bovenaan op het formulier aan te duiden om welke teruggave het gaat (inschrijving, weekend of kamp) zodat deze ook juist wordt ingevuld.

Op de website van je ziekenbond vindt je hier verder nog informatie over. Ook de leiding zal je zeker willen verder helpen.