Voorwoord en mededelingen

Voorwoord

Voor we het weten is het derde en laatste boekje geschreven. Het gaat alweer veel te rap voorbij. Al die mooie momenten die we al samen hebben beleefd, het zijn er teveel om op te noemen.

Ook dit boekje staat vol met toffe activiteiten en evenementen.  In maart kunnen jullie van onze lekkere spaghetti komen proeven en samen met het ganse gezin, of zelfs de volledige familie, je komen uitleven op ons familiespel. In april trekken de leiding, zeeverkenners en scheepsmakkers hun stevig schoenen aan om deel te nemen aan onze tweejaarlijkse dropping. Daarnaast organiseren we in april ook onze Kapitingavond, een gezellige avond met heerlijke cocktails. In mei bouwen we de Ploegstraat weer helemaal om tot een groot speelparadijs. Jong of oud, iedereen vind het hier plezant. Kortom, het wordt weer een drukke periode.

Jammer genoeg betekent dit ook dat we van jullie zullen moeten afscheid nemen. In mei is namelijk de allerlaatste activiteit van het jaar. MAAR niet getreurd ook dit jaar trekken we terug naar Limburg om er 10 dagen te gaan ravotten. Wat het thema is en waar we juist gaan slapen dat gaan we nog niet verklappen. Wat we wel al willen meedelen is dat het kamp doorgaat van 21 tot 31 juli. Schrijf het maar in jullie agenda, want een kamp missen is NOT DONE.

Stevige linker

Jullie leiding

 

 

Uniform

Ook dit jaar moet jullie uniform weer perfect in orde zijn.  Om het jullie een beetje makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat iedereen alles juist heeft hangen, hebben we hier speciaal een prentje voorzien.

Een kleine opmerking: alles moet op de pull gehangen worden, niet op het T-shirt. Denk er ook aan om de naam van uw kind op hun shirt, das en pull te schrijven.

Indien niet alles duidelijk is, mag je het natuurlijk altijd aan jullie lieftallige leiding vragen!

uniform

Fluohesjes

Veiligheid is een prioriteit. Wanneer wij samen met de fiets de baan op gaan, krijgt ieder lid een fluohesje aan. Sommige dagen hebben verschillende takken een activiteit waarbij we ons op de straat begeven en hebben wij geen fluohesjes genoeg voor iedereen. Hebben jullie er thuis liggen, aarzel dan niet om een hesje mee te geven. Zo is je kind veilig onderweg naar de scouts en hebben we er misschien genoeg. Want alle beetjes helpen

Terugbetaling ziekenbond

Wist je dat…

Je een stuk van je lidgeld, weekends en kampen kan terugkrijgen via je ziekenbond? Elk jaar heb je recht op een bepaald bedrag dat je terugkrijgt. Via de cm bijvoorbeeld heb je recht op een teruggave van €5 euro per kampdag.

Hoe doe je dat juist?

  • Je drukt thuis een formulier af die je via de site van je ziekenbond terugvindt. Let wel op: er bestaan twee verschillende formulieren: een voor teruggave lidgeld en een voor terugbetalingen kampen (en weekends). Je vindt deze vaak terug door in google in de zoekbalk “terugbetaling kamp/lidgeld ziekenbond” te tikken. Bij “ziekenbond vul je dan de ziekenbond in waar jij bent aangesloten.
  • Dit formulier geef je dan af aan de leiding. Je leiding zorgt dan dat deze bij de juiste persoon terecht komt. Een aantal weken later krijg je deze dan terug. Let er op dat de naam van het kind ingevuld of vermeld staat op het formulier zodat deze bij de juiste persoon terug terecht komt. Formulieren waar geen naam op vermeld staan kunnen we niet invullen.
  • We vragen ook om bovenaan op het formulier aan te duiden om welke teruggave het gaat (inschrijving, weekend of kamp) zodat deze ook juist wordt ingevuld.

Op de website van je ziekenbond vindt je hier verder nog informatie over. Ook de leiding zal je zeker willen verder helpen.

Advertenties