Zeeverkennerleiding

Benjamin Vanwelden (Bim)

Bim

Totem: Versterkende hondshaai

Leukste herinnering: Mijn beste scoutsherinnering is dat ik de scouts ben gekomen! Ik heb er na 14 jaar nog nooit spijt van gehad dat ik er in ben gestapt. Hier heb ik vrienden voor het leven gemaakt. Eén van mijn leukere herinneringen gedurende al die tijd is van wanneer ik tweede jaar verkenner was. Op mijn verjaardag hebben we de kust af gewandeld en na een zware dag wandelen lagen we in de tent wat bij te praten toen ineens een kameraad een cadeautje uit zijn zak haalde, een heerlijk gevoel was dat.

Fran Flamen

12321324_10208520794124860_5143155269286247040_n.jpg

Totem: Vrijmoedige zeenaald

Leukste herinnering: Toen ik nog bij de landscouts zat, moesten wij als jongverkenner met onze patrouille een vuur maken uit aarde om zelf ons eten op te koken. De eerste keer ons vuurtje aansteken met een magnesiumstick, met heel wat gefoefel en geknoei, om er dan zelf het eten op te maken voor de patrouille en de leiding. Fantastische herinnering! Daarnaast zal ook mijn eerste zeilervaring op zeilcursus bij de Zeescouts mij lang bijblijven!

Delphine Vandierendonck:

delphine-1Totem: Zachtaardige zonnevis

Leukste herinnering: Mijn mooiste herinneringen komen van het eerste zeilkamp, toen we de laatste dag naar huis aan het zeilen waren en onverwachts een zeehond, ja een ECHTE wilde zeehond zagen. Maar vooral al de momenten in de groep bij je vrienden zijn onvergetelijk.

Bjarne Fockenier:

Totem: Aanstekelijke Doktersvis

BjarneLeukste herinnering: Een van de vele leuke herinneringen was bij mij als welp, toen gingen we met onze roeibootjes varen tot aan gigantische zandbergen in de achterhaven, het was zondag niemand was er aan het werk. dus hadden wij al die zandbergen en het water voor ons alleen, we konden daar alles doen wat we wouden, spelen en ravotten. En ons favoriete spelletje was met kwallen smijten naar elkaar, klinkt misschien vies, mo twas de max!