Over ons

Wij zijn Zeescouts Stella-Maris Zeebrugge. Elke zondag staat de leidingsploeg paraat om een honderdtal leden een middag plezier te laten beleven.

Van water zijn wij als zeescouts niet vies; we roeien en zeilen er op los, nemen graag een duik in het zwembad, gaan spelen op het strand of in de duinen en wanneer het weer het toelaat, zijn waterspelletjes een must!

Uiteraard gaan wij niet elke dag het water op, maar spelen wij ook gewone spelletjes. Bosspelen, een dropping, harde spelletjes of estafettes, niets schrikt ons af.

Je vindt ons op zondagen om 14u in de Ploegstraat, vlakbij de markt van Zeebrugge, in het hartje van het dorp. Daar zitten wij in het grote gebouw dat vroeger dienst deed als school en op het plein dat grenst aan feestzaal De Albatros, waar wij jaarlijks graag gebruik van maken.

In de zomer gaan wij allemaal samen op kamp, meestal richting de Kempen, om daar de 11 beste dagen van het jaar te beleven. Elke tak gaat ook tijdens het jaar apart op weekend.

We leren zoveel bij over onszelf en de anderen tijdens alle activiteiten en weekends. We maken vrienden, leren sjorren, we trekken ons plan. We leren een vuurtje stoken, omgaan met mensen die ons op het eerste zicht niet echt liggen, knopen leggen en ons engageren voor iets groters dan onszelf.

En vooral: we maken verschrikkelijk veel plezier!