Programma Zeeverkenners

Programma zeeverkenners

Dag allerliefste kindertjes van ons!

Wij hebben jullie zoooooo hard gemist. En we weten dat jullie ons ook gemist hebben. We hebben er alvast veel zin in om jullie weer een onvergetelijk jaar te geven! De typische activiteiten zoals zeilen, truffelverkoop, BBQ en Sinterklaas zijn weer van de partij. Maar ook nieuwe activiteiten doen hun intrede!

Onze nieuwe bende van zeeverkennersleiding ziet het alvast volledig zitten! Hopelijk jullie ook. We zullen er eens aan beginnen:

Zondag 18 oktober: ZEILEN

Op deze 3e zeilactiviteit zullen we eens zien of jullie goed opgelet hebben de voorbije zeilactiviteiten. Hopelijk zijn jullie ondertussen al ervaren zeil(st)ers zodat jullie veel plezier hebben op het water!

Waar: Ponton

Wanneer: 13u30 – 17u

Extra: Geen zwarte zolen, reservekledij

Vrijdag 23 oktober: DAG EN NACHT VAN DE JEUGDBEWEGING

Dit is de leukste schooldag van het hele jaar want je mag tonen hoe fier je bent om een zeescout te zijn. Hopelijk zien we velen van jullie bij het ontbijt om ook samen te kunen boiten. ’s Avonds is er in het Entrepot nog gelegenheid om een drankje te drinken met een sfeermuziekje op de achtergrond. Be there or be square!

Zondag 25 oktober: WILLY’S EN MARRIETTENQUIZ

“Vandaag voor de prijskampvraag eeuuhh hebben we een lekkere taart van vorige week eeuuhh met de volgende vraag eeuuhh” kijk maar allemaal eens naar de meest hilarische serie van het vlaamse televisienetwerk want we hebben vandaag een Willy’s en Marjettenquiz. Dit zou wel eens in jullie voordeel kunnen spelen.

Waar: Lokaal

Wanneer: 14u – 17u

Zaterdag 31 oktober: HALLOWEEN

Doe allemaal maar al een pamper aan want het wordt in-je-broek-schijten vanavond. De leiding zal jullie een verschrikkelijke avond bezorgen met enge maskers. Brian zal gewoon zichzelf zijn, dat is al eng genoeg.

Waar: Lokaal

Wanneer: 20u – 23u

Vrijdag 6 tot en met zondag 8 november: KUST AFWANDELEN

Haal jullie beste wandelliedjes maar boven want we gaan een ferme wandeling maken.

Een tocht van maar liefst 67 kilometer lang. We gaan de volledige kustlijn afwandelen zodat jullie toch nog eens alle kustgemeenten gezien hebben. Toch parate kennis van een echte zeescouts? Verdere info volgt in een brief.

Zaterdag 14 november: TRUFFELVERKOOP

“dag mevrouw, wij zijn van de Zeescouts van Zeebrugge en wij verkopen heerlijke chocoladetruffels. Zou je een doosje willen kopen om ons te steunen?”

Zorg maar dat je deze zin al goed uit je hoofd kent want vandaag gaan we op pad in Zeebrugge en omstreken met onze heerlijke delicatesse.

Waar: Lokaal

Wanneer: 10u – 17u

Extra: Lunchpakket

Zaterdag 21 november: INFILTRATIETOCHT

Normaal gezien komen jullie op ons afgelopen van emotie als jullie ons zien. Vandaag zal dat wat anders zijn. Op deze activiteit zijn we meer jullie vijand dan vriend. Jullie gaan er dan ook alles aan doen om uit onze handen te blijven. Zorg maar dat jullie er klaar voor zijn want de leiding is al 3 maanden aan het trainen op hun sprintvaardigheden.

Waar: Lokaal

Wanneer: 20u – 23u

Extra: Vuile kleren, das is wel verplicht!

Zondag 29 november: ZWEMMEN

Alle eendjes (verkennertjes) zwemmen in het water falderaldeliere falderaldelare,… Neem maar jullie zwembandjes mee zodat jullie kunnen blijven drijven zoals Brian, Jonas en Lowie dat kunnen zonder zwembandjes.

Waar: Lokaal

Wanneer: 9u30 – 12u

Extra: Fiets, zwemkleren

Zondag 6 december: SINTERKLAAS

Na vermoeiende eerste maanden en veel kattenkwaad van jullie, hopen we dat de sint nog langs zal komen voor de verkenners. We zullen hem sowieso verwelkomen en hopelijk hebben we na de activiteit nog voldoende gastjes om het jaar mee verder te zetten. De rest kan gaan werken in Spanje voor de Sint.

Waar: Lokaal

Wanneer: 13u30 – 17u

Dit is al het einde van het eerste boekje. Time flies when you’re having fun.

We wensen jullie 100 kilo succes met jullie examens. We hopen geen verkennertjes te moeten missen na de examens door slechte punten, dus ga er maar voor. You can do this!

We gaan eerlijk toegeven, we zouden jullie te veel missen.

Veel liefs van jullie leiding

Lowie, Brian, Frouke, Jonas