Programma Zeeverkenners

Programma zeeverkenners

alle activiteiten tot 31 maart gaan niet door, vanwege het corona virus!!!

 

Zaterdag 14 maart: CASINOAVOND  : gaat niet door

Vandaag pakken we al jullie geld af, of misschien ook niet. Kom af in jullie chicste kleren en speel tot jullie volledig blut of stinkend rijk zijn. We verwachten jullie om 20u aan het lokaal en het stopt om 23u.

Waar: Lokaal

Hoe laat: 20u – 23u

Extra: Chice kleren

Zondag 22 maart: GEEN SCOUTS : gaat niet door

Deze week is het jammergenoeg geen scouts, ooooohhhhh :(((. Jullie liefste leiding is namelijk ook eens vriendjes gaan maken op het Zeescoutscongres! Nog even wachten tot jullie leiding zijn en jullie kunnen ook genieten van dit weekend! Deze week geen scouts dus, we zien jullie volgende week!

 

Zondag 29 maart: HARDE POKEMONSPELLETJES : gaat niet door

Gonna catch ‘em all!! Vandaag spelen we het Pokémonspel. Probeer zo ver mogelijk te komen in het spel door hard je best te doen om het andere team te verslaan! Verwacht jullie maar aan een spel van topniveau en doe ook maar kleren aan die een beetje vuil mogen worden. We zien jullie graag om 14u aan het lokaal.

Waar: Lokaal

Hoe laat: 14u – 17u

Zondag 5 april: SPECIALE STANDAARD SCOUTSSPELLETJES

Vandaag spelen we da alledaagse scoutsspelletjes maar dan net een beetje anders. Spelletjes zoals napoleon, dikke Bertha,… maar we maken er een speciale versie van! Verwacht maar originele en leuke varianten van deze spelletjes.

Waar: Lokaal

Hoe laat: 14u -17u

Vrijdag 10 april t.e.m. vrijdag 17 april: ZEILCURSUS

Een van de beste weken van het jaar komt er weer aan! Een hele week samen met verschillende zeescoutsen samen op het water. Het wordt dit jaar sowieso terug een memorabele editie. De brief hiervoor zullen jullie nog van de leiding krijgen. Dit is niet alleen een supertoffe week maar ook een leerrijke! Je leert veel bij over het zeilen wat altijd handig is voor op zeilkamp en voor de zeilactiviteiten. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig dit jaar!

Vrijdag 24 t.e.m. zondag 26 april: DROPPING

Dit jaar is het weer van dat! Stappe stappe stappeeee. Een soort van tweedaagse tijdens het jaar, wat moet je meer hebben in een weekend? Normaalgezien hebben jullie de brief met alle info reeds ontvangen en wij hopen jullie allemaal de vrijdagavond aan het lokaal te zien! Vraag zeker ook eens aan jullie ouders of ze kunnen voeren. Komen halen zal dit jaar aan de basis zijn. Tot dan!

Zondag 3 mei: GEEN SCOUTS

Het groepskamp van deze zomer moet natuurlijk ook deftig voorbereid worden he. Daarom is er dit weekend geen scouts. Om er een superleuk kamp van te maken voor jullie gaan wij daarom een weekend naar Limburg om het voor te bereiden. We hopen jullie allemaal terug te zien volgende week op de Speelstraat!

Zaterdag 9 mei: SPEELSTRAAT

Onze jaarlijkse spelende straat is er dit weekend ook terig bij! Graag vragen wij jullie hulp bij het klaarzetten de vrijdagavond en de zaterdagmorgen, alsook jullie hulp aan de springkastelen zelf de zaterdagmiddag. Hopelijk kunnen wij op jullie rekenen om er weer een topeditie van te maken! De vrijdagavond zijn jullie welkom vanaf 20u en de zaterdagochtend vanaf 9u. Als je de zaterdag de hele dag komt helpen is er ook eten voorzien voor jullie! Toe tonneeeeee.

Zaterdag 16 mei: ZEILEN

Zeil je voor het vierst, tis lopen date nu al kan he! Het wordt nog eens tijd om het ruime sop aan onze basis te gaan betreden! Hopelijk zijn jullie jullie zeilskills nog niet verleerd want vandaag mogen jullie tonen wat jullie kunnen! We spreken af om 13u30 aan de basis met de fiets en het is ook daar gedaan om 17u. Wij hebben er alleszins al veel zin in, hopelijk jullie ook!

Waar: Basis

Hoe laat: 13u30 – 17u

Extra: fiets en zeilkleren

Zondag 24 mei: DWARSDOORTOCHT

We gaan op berenjacht, we komen aan vanalles en nog wa, we kunnen er niet over, we kunnen er niet onder maar we moeten er sowieso door! Vraag zeker eens aan jullie ouders om te voeren, het zal niet ver zijn want we stappen terug naar het lokaal. Vergeet zeker geen vuile kleren aan te doen want wie weet wat voor een strontbeken we allemaal zullen tegenkomen.

Waar: Lokaal

Hoe laat: 14u – 17u

Extra: Ouders die kunnen voeren en vuile kleren

Zondag 31 mei: ZEILEN

Zeil je voor het vijfst, dan sla je geen flater, trek het je niet aan want we hebben genoeg gezeild! Vandaag nog een keer op het water met onze prachtige vloot! We spreken af om 13u30 met de fiets en stoppen ermee om 17u.

Waar: Basis

Hoe laat: 13u30 – 17u

Extra: zeilkleren en fiets

Zondag 7 juni:  SLOTACTIVITEIT

Het is weer tijd voor de jaarlijkse BBQ aan het einde van het scoutsjaar! Lekker weertje, zeilen, chillen op het water, lekker eten,… Wie wil deze activiteit nu missen? Neem allemaal een vleesje mee, voor de rest van deze goddelijke maaltijd kijken wij. We vragen hier wel 2 euro per persoon voor. De groentjes, patatjes en kookbroodjes betalen zichzelf niet he ;). We spreken af met de fiets aan de basis om 10u en we stoppen ermee om 17u. Een hele dag plezier dus!

Waar: Basis

Hoe laat: 10u – 17u

Extra: Zeilkleren, vlees voor op de BBQ, fiets en 2 euro

 

En zo zit het scoutsjaar 2019-2020 er al weer op. Ooooh :’(. Maar niet getreurd! Ons groepskamp én ons zeilkamp komt er nog aan! Hoe het kamp eraan toe zal gaan, zal je allemaal te weten komen in het supercool kampboekje. We vinden het even jammer als jullie dat het er alweer opzit MAAAAAR volgend jaar wordt nog leuker, cooler, nicer, vetter… dus zeker allemaal afkomen!!

 

PS: Het zeilkamp gaat door van 2 augustus tot en met 12 augustus.

 

Veel liefde

Lowie en Jonas