Programma Zeeverkenners

Hip hoi liefste verkennertjes,

Welkom terug bij een nieuw seizoen van ‘Zeescouting Island’.

Breng maar allemaal jullie zwembroek, zonnecrème en gezond verstand mee, want dit scoutsjaar zullen we terug helse avonturen beleven!

Komen jullie voor zeilen, liefde, lust of toffe avonturen? We hebben het allemaal in petto voor jullie!

Zorg dus maar zeker dat je dit jaar geen enkel avontuur mist. Jullie nieuwe leidingsbende is er alvast klaar voor.

Veel liefs,

Wim, Wietse, Jens, Lowie en Frouke

Zondag 11 september: Startdag

Traditioneel starten we het jaar natuurlijk met onze startdag! Een hele dag plezier, spellen spelen en al je vriendjes en vriendinnetjes terugzien. We spreken af om 10u aan het lokaal en eindigen daar om 17u. Breng een lunchpakket mee zodat jullie tijdens de namiddag spelletjes genoeg energie hebben. Na de activiteiten zijn jullie en jullie ouders welkom voor een hapje en drankje tijdens de receptie aan het lokaal. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig en zien we jullie daar, wij kijken er alvast naar uit!

Zondag 18 september: Woudlopers-Zeiltocht

Spitter, spetter, spater, vandaag gaan we zeilen, natuurlijk: IN HET WATER!

Eindelijk zullen we opnieuw het ruime sop verkennen, hebben jullie het nog niet teveel gemist?

We zijn benieuwd om jullie skills te zien die jullie hebben opgedaan tijdens het zeilkamp deze zomer. We spreken vandaag af om 10u aan het ponton, rond 17u mogen jullie terug huiswaarts keren. Rond de middag zullen we zelf ons eten klaarmaken. Jullie leiding zal alles voorzien voor een heerlijke maaltijd. Vergeet jullie zwemgerief, reservekleding, zonnecrème, schoenen met witte zolen en gamel (met bestek) niet.

Zondag 25 september: So you think you can dance – BBQ edition

DJ Krulle heeft heel wat dikke beats voor ons in petto. Het is aan jullie om er een dansje op te maken. Houd het wat deftig hé, jullie mama en papa kijken mee ;). We spreken af om 14u aan het lokaal.

Come on, dance with Krulle!

PS: Er zijn nog steeds DJ Krulle pulls verkrijgbaar.

Zondag 2 oktober: Zeilen

Zeil je voor het eerst, dan heb je een kater. Help ons alsjeblieft, we willen water.

Mopsje é, enkel Wietse is brak vandaag.

Vandaag zullen jullie zelfstandige zeilskills onder de (s)loep genomen worden door jullie lieftallige leiding. Wij kijken vanuit een motorbootje mee ;).

We spreken om 13u30 af aan het ponton.

Vergeet jullie reservekledij, zwemgerief en schoenen met witte zolen niet.

Zaterdag 8 oktober: BBQ

Lang geleden leefden de kolen met de BBQ in vrede samen. Maar alles veranderde toen het coronavirus aanviel. Alleen de BBQ, meester van alle 4 de elementen kon het coronavirus stoppen. Maar toen de scouts hem het meest nodig had, verdween hij… 4 jaar ging voorbij en Frouke en Jens vonden een nieuwe BBQ (in de Hubo, rayon 4).

Jullie kunnen het dus al raden: het is zover, onze befaamde BBQ met aansluitende super-fuif zal weer doorgaan. Verdere info volgt.

Vrijdag 14 oktober: Infiltratietocht

Één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeeeeeven. Zo gaat het goed, zo gaat het beter en nog een kilometer. Één, twee,… En zo maar verder… Oefen maar alvast op dit tekstje want je zal dit deze avond veel mogen zingen, of toch niet? Misschien blijven jullie best zo stil en onopvallend mogelijk. Jaja, je voelt hem al aankomen: we gaan vanavond op infiltratietocht. We spreken om 20u af aan het lokaal, en voor één keer: niet in uniform. Doe warme kleren aan die vuil mogen worden. Jullie das is wel verplicht aan te doen! Om 23u zullen we moe maar voldaan terugkeren naar huis.

Vrijdag 21 oktober: Dag en nacht van de jeugdbeweging.

Hopelijk zien we jullie vandaag met z’n allen in perfect uniform op één van de georganiseerde ontbijten. Later die dag kun je ons terugvinden bij de inkom, bonnetjes, bar, DJ-booth en WC’s van Nacht Van De Jeugdbeweging. Dit is jammer genoeg enkel voor de 16-plussers onder ons. Hopelijk tot dan!

Zondag 23 oktober: Koken

Kook je voor het eerst, dan sla je een flater, trek het je niet aan, ga door want later,… Zoals je ziet kan dit bekende liedje van Bart Kaëll vele vormen aannemen. Net zoals zeilen, is koken niet vanzelfsprekend en vergt dit wat oefening. Maar niet gevreesd, we zullen jullie de kneepjes van het vak leren. We spreken om 14u af aan het lokaal met €4 in de hand om een hele namiddag te kokerellen.

Zondag 30 oktober: Halloween

Ik zie een spook. Waar? Daar! Wij zien het ook. Waar? Daar! Herkennen jullie deze songtekst? Zo klinkt Jens zijn favoriete liedje van Piet Piraat namelijk. Maar geen schrik, hij zal hem niet live zingen, dat besparen we jullie! Kom dus maar allemaal af voor ons grote halloweenspel (lekker origineel hé ;)) We spreken om 14u af aan het lokaal en hopelijk kunnen jullie om 17u terugkeren… Eng hééé!

Vrijdag 4 november – Zondag 6 november: Weekend

Jaja, jullie lezen het goed. We gaan met z’n allen op weekend! Maak jullie klaar voor een weekend vol plezier, chillings, gezellig samen zijn,… Voor de rest laten we jullie nog wat in spanning. Verdere info volgt nog.

Zondag 13 november: Dorpsspel

Spitter, spetter, spater, vandaag gaan we niet op het water! We blijven gezellig in ons mooie dorpje Zeebrugge en spelen hier een spel. Leer alvast maar de kaart van Zeebrugge vanbuiten, maar ongetwijfeld kennen jullie die al. We zien jullie van 14u tot 17u aan het lokaal. Toe tonne!

Zaterdag 19 november: Truffelverkoop

Jawel, het is terug dié tijd van het jaar: onze truffelverkoop!

Haal alvast jullie beste verkoopskills naar boven zodat jullie zoveel mogelijk truffels verkopen. Neem zeker een lunchpakket mee voor ‘s middags want op enkele truffels kan je niet een volledige dag dergelijke inspanning leveren. Verdere info (hoe laat spreken we af,…) volgt nog. Tot zaterdag, verkopers!

Vrijdag 25 november – Zaterdag 26 november: Filmavond

Omnomnomnom krak krak krak, dat is het geluid van een lekker zakje chips die we jullie aanbieden op onze spetterende filmavond. Als verkenner komt er een extra dimensie bij, namelijk een zotte overnachting samen met jullie leiding (zot heeeee).

Neem dus allemaal jullie slaapgerief (matje en slaapzak) mee zodat onze filmavond weer eentje om nooit te vergeten wordt ;).

We spreken af om 20u aan het lokaal, de ochtend erna mogen jullie om 10u huiswaarts keren. Neem ook allemaal 3mee voor een snackje bij de film en een ontbijt.

Zondag 4 december: Sinterklaas

Wij hopen met z’n allen dat jullie braaf zijn geweest dit jaar want de oude, wijze man komt ons vandaag bezoeken. De leiding is alvast heeeel flink geweest! Zet allemaal jullie mooiste schoentje klaar en misschien krijgen jullie dan wat lekkers van onze lieve Sint.

We spreken om 13u30 af aan het lokaal. Om 17u mogen jullie terug huiswaarts keren.