Programma Zeeverkenners

Programma zeeverkenners

Dag allercoolste zeeverkenners, Het school is opnieuw begonnen en dat is natuurlijk niet chill… MAAR aan ieder nadeel zit ook een voordeel, het nieuwe scoutsjaar is ook begonnen! Zet je maar schrap want het wordt een jaar om nooit te vergeten. We gaan zeilen, ravotten, lachen (misschien ook eens wenen), lopen, springen… maar vooral ons amuseren! Dit jaar schotelen we jullie een heerlijk trio aan leiding voor: We beginnen met een lekker voorgerechtje genaamd Yanni Bollaert, schakelen dan over op een iets meer vullende hoofdmaaltijd genaamd Jonas Baert en sluiten af met een bom van een dessert genaamd Lowie Joye. Hopelijk zijn jullie even gemotiveerd als ons en zien we jullie prachtige hoofdjes iedere (of toch bijna iedere) zondag aan het lokaal/basis. Tot dan, Liefs jullie leiding x

 

Zondag 8 september: STARTDAG

Vandaag is het de officiële start van het nieuwe scoutsjaar, pak jullie beste zelf mee en kom ontdekken met wie je allemaal in tak staat dit jaar! Vandaag zijn jullie een hele dag welkom, tot dan!

Waar: Lokaal

Hoe laat: 10u-17u

Extra: Breng jullie lunchpakket mee!!

 

Zondag 15 september: ZEILEN

Zeil je voor het eerst, dan sla je een flater! Trek het je niet aan, ga door want later geniet je des te meer… Deze middag gaan we zeilen aan de basis, nog nooit gedaan? Geen nood, we leren het je wel!

Waar: Basis

Hoe laat: 13.30u – 17u

Extra: Kom met je fiets + schoenen met zwarte zolen zijn verboden!

 

Zondag 22 september: DUINENSPEL

Vandaag gaan we onze naam waar maken als één van de enige zeescoutsen die echt aan de kust zitten. We gaan namelijk naar het strand. We spelen vandaag een zot cool duinenspel! Hopelijk is het mooi weer zodat we allemaal lekker verbrand naar huis kunnen!

Waar:

Hoe laat: 14u-17u

Extra: Breng jullie fiets mee!!

 

Zaterdag 28 september: ZEILEN

Zeil je voor het tweedst, dan sla je misschien nog een flater! Trek het je een beetje aan, hopelijk gebeurt het niet meer later… We profiteren van het vaarseizoen en van het (hopelijk) nog mooie weer en gaan ook vandaag gaan zeilen, let op het is een ZATERDAG!

Waar: Basis

Hoe laat: 13.30u-17u

Extra: Kom met je fiets!

 

Zondag 6 oktober: OEFENEN BBQ

Volgende week is het terug onze wereldberoemde BBQ! Als we terug de beste, origineelste en grappigste act willen hebben, zullen we er iets voor moeten doen. Jullie mogen gerust al eens op voorhand ideeën opzoeken en doorsturen naar ons zodat we al een idee hebben van wat we kunnen doen. Hopelijk zijn jullie dansmoves voldoende getraind want wij gaan enkel voor de top!

Waar: Lokaal

Hoe laat: 14u-17u

Extra: Ideetjes en dansmoves meebrengen!!

 

Zaterdag 12 oktober: BBQ YAAAAAAAAASSSSSSSSSS!!!

Het is BBQ! Eet vandaag je buikje maar lekker rond met al de lekkere vleesjes en groentjes. De leiding gaat dat ook doen. Eet smakelijk! Jullie tafel staat alvast gereserveerd! Vergeet jullie niet op tijd in te schrijven!!

 

Vrijdag 18 oktober: DAG EN NACHT VAN DE JEUGDBEWEGING

Vandaag is DE dag om met jullie uniform naar de klas te gaan en bij iedereen erin te wrijven dat het suckt om niet bij zeescouts Stella-Maris te zitten! ‘s Ochtends begint het al met een lekker ontbijt in Knokke, Brugge, Blankenberge,… Ook ‘s avonds zijn de +16-jarigen onder jullie welkom in het entrepot in Brugge voor de beste nacht van het jaar! Je zal ons daar sowieso tegenkomen want wij werken daar. Tot dan!

 

Zondag 20 oktober: ZEILEN

Zeil je voor het driedst en je slaat een flater, trek het je maar aan want dan ben je een loser! Vandaag zeilen we niet enkel ‘s middags maar gaan we een hele dag op het water vertoeven!

Waar: Basis

Hoe laat: 10u-17u

Extra: Breng eigen lunchpakket mee + kom met de fiets

 

Zondag 27 oktober: JOHNNY & MARINA-SPEL

Het margi-gen zit zeker al in jullie bloed en daarom is het vandaag een spel dat perfect bij jullie past! We spelen namelijk het Johnny & Marina-spel. Kom allemaal zo marginaal mogelijk gekleed naar deze activiteit en verwacht maar een legendarisch spel!

Waar: Lokaal

Hoe laat: 14u-17u

Extra: Marginale kleren!!

 

Vrijdag 1 november: HALLOWEEN OOOOOHHHH, SPOOOOKYYY, OOOOOOHHH… IT’S A GHOOOOST…

Horen jullie dat ook? Het zijn de geesten van alle zeemanslieden die gestorven zijn op zee die je hoort. Iedereen is welkom maar vandaag is het op eigen risico… de scoutsverzekering komt niet tussen wegens: TE ENG!

Waar: Lokaal

Hoe laat: 20u-23u

Extra: Kom met de fiets!!

 

Zaterdag 9 november: TRUFFELVERKOOP

Het is weer die periode van het jaar dat we de doos truffels van vorig jaar in de vuilbak smijten en de nieuwe op die plaats zetten want we gaan weer onze overheerlijke chocoladetruffels verkopen. Hopelijk zijn jullie in grote getallen aanwezig!

Waar: Lokaal

Hoe laat: 1Ou-17u

Extra: lunchpakket en puppyoogjes

 

Vrijdag 15 november: INFILTRATIETOCHT

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het iiiiis… DE AUTO VAN DE LEIDING!! LOPEEEEEN!!! Gelukkig zien we jullie goed lopen dankzij de fluojasjes. Zorg dat jullie de sluiptechnieken goed getraind hebben want je zal het nodig hebben!

Waar: Lokaal

Hoe laat: 20u-23u

Extra: vuile kleren, WEL DAS!!

 

 Vrijdag 22 tot en met zondag 24 november: WEEKEND

Jeplaaaa! Tis weer zo ver, een supernice weekend met al de vriendjes samen! Wij kunnen alvast niet wachten en hopelijk jullie ook niet! Meer info zal zeker nog jullie kant uitkomen!

 

Zaterdag 30 november: ZWEMMEN

Ga je met me mee in bad, samen in het bubbelbad tututututuuuututu tututututuuuututu… Vandaag gaan we lekker chillen in het zwembad! Vergeet zeker jullie zwemkledij en handdoek niet!

Waar: Lokaal

Hoe laat: 9u

Extra: Zwemkledij, handdoek en fiets!!

 

 Zondag 8 december: SINTERKLAAS

Sinterklaasje bonne bonne bonne, gooi wat in mijn lege lege tonne, gooi wat in mijn laaaarsje, danku Sinterklaaaasje. Waar: Lokaal

Hoe laat: 13u30-17u

Extra: Schrijf een tekstje over jullie leiding om aan Sinterklaas te geven!!

 

Dit was dan het eerste boekje van het jaar. Dus houd je maar al klaar. Het volgend boekje wordt nog leuker, echt waar! Misschien zelfs met een beetje gevaar. Hopelijk beland je niet op een brancard. Door problemen met je gezichtshaar. Wie weet snijd je je wel aan een kinderschaar. In het volgend boekje bespreken we ook Nieuwjaar! Speel maar flink mee of je bent de sigaar. De leiding blijft altijd jullie steunpilaar. Het volgend boekje is al bijtgaar. Het zal klinken als een goed gestemde gitaar. Voor sommigen wordt het misschien loodzwaar. Maar voor anderen gaat het gewoon zomaar. Het zal sowieso leuk worden dus we zien jullie daar! Veel liefde van jullie leidingaar!! Yannaar, Jonaar, Lowaar!