Programma Zeeverkenners

Zaterdag 15 en zondag  16 september : Openingsweekend.

Hoeraaaaaa ons scoutsjaar begint terug. En we hebben onze nieuwe lokalen YES YES YES. Dit vieren we  met een spetterend weekend. Er staat van alles te gebeuren dit weekend. Maar hiervoor heb je ondertussen allemaal al een uitnodiging gehad.

Zondag 23 september: Dagje zeilen.

Het scoutsjaar is terug begonnen, en we kunnen dit natuurlijk niet beter beginnen dan met een dagje te gaan zeilen!

Wat hebben jullie nodig? Zeilkleren.

Wat is jullie zeilkledij?

• Kleren die nat mogen worden.
  • Je jekker of regenjas & regenbroek.
  • Een reddingsvest als je die hebt. (wij hebben er ook in de basis)
  • Schoenen die volledig dicht zijn en bij voorkeur met een witte zool.
  • Neem ook €3 mee zo kunnen we jullie voederen tijdens de middag.

We spreken af om 10u aan de basis.

Zondag 30 september: BBQ act.

Onze wereldberoemde BBQ komt er alweer snel aan! Binnen twee weken moeten we alweer tonen dat wij de beste tak zijn. Vandaag dus bedenken en oefenen van onze act! Denk allemaal maar al eens na over wat we zouden kunnen doen. We zien jullie om 14u aan de basis! Om 17u worden jullie weer vrijgelaten.

Zondag 7 oktober: Zeilen

Zeil je voor het eerst dan sla je een flater, trek het je niet aan ga door want later, geniet je des te meer van wind en van water, van wind en van water van water en wind!

Voor wie het nog niet duidelijk is, vandaag gaan we weer zeilen! Joeeeepieeeeeeeeeeee! We spreken om 13.00u af aan de basis met al je zeilbenodigdheden.

Let op! Deze activiteit zou iets langer kunnen duren dan normaal.

Zaterdag 13 oktober: BBQ

Wij met onze scouts houden van echte tradities. Vandaag staat dit ook gepland, onze jaarlijkse BBQ waar de verkenners weer de show gaan stelen op het podium.  Dit kunnen we als de beste. Meer info is te vinden in het boekje.

Vrijdag 19 oktober: Dag van de jeugdbeweging.

De leukste dag van het jaar komt er weer aan! Dag van de jeugdbeweging!

Dat betekent:

• Een volledige dag ongegeneerd met je uniform rondlopen.
  • Gratis ontbijt aan het station in Brugge. (Je zult ons daar ook zien!)
  • En voor de +16jarigen een super dik feestje in het Entrepot van Brugge! (waar je ons zeker zal zien!!)

Zondag 21 oktober: harde spelletjes.

Het wordt weer eens tijd voor wat actie! Maak jullie borst maar nat want we spelen vandaag echt harde spelletjes. Trek je vuilste kleren en schoenen maar aan want we stoppen niet bij slecht weer! Misschien ook best dat die kleren kapot mogen, want het zal er hard aan toe gaan! We spreken af om 14u aan het lokaal en we stoppen ermee om 17u.

Zaterdag 27 oktober: Halloweenspel

De engste nacht van het jaar is weer in aantocht. Dat laten wij zeker niet aan ons voorbijgaan! We spreken om 21u af aan het lokaal in je griezeligste en onherkenbaarste kostuum, dan nemen wij jullie mee in een avond vol horror! Op klokslag 00.00u komt de avond op zijn einde.

Zondag 4  november : groot spel

Vandaag is niemand meer veilig in Zeebrugge city.  We pakken het niet klein aan, maar nemen het heeeeel groot!  We spelen vandaag het groooooooot spel, wat dit is, is nog top secret. Het belooft een grote belevenis te worden.

Zaterdag 10 november: truffelverkoop

De beste truffels ooit zijn weer in het land! En wij verkopen die. Hopelijk hebben jullie al veel dozen verkocht aan familie en/of vrienden want er zijn zoals ieder jaar weer leuke prijzen te winnen! Hou jullie schattigste en verleidelijkste blik maar al klaar om deur aan deur te gaan. We spreken af om 10u aan het lokaal, daar eindigt de activiteit ook om 17u. Vergeet je lunchpakket niet!

Vrijdag 16 november: Infiltratie tocht.

Deze activiteit willen we dat jullie ons eigenlijk niet zien, maar jullie leiding zal toch hun uiterste best doen om jullie te pakken! Lopen, je in de modder verstoppen, tussen de buxus kruipen, rioolbuizen verkennen. Dat zullen we vanavond doen! Jullie hebben vuile kleren nodig en we vertrekken aan het lokaal om 20u.

Zondag 25 november: Competitief knutselen

Neem maar een lijmpistool en je creativiteit bij de hand! Vandaag gaan we competitief knutselen. Jullie zorgen voor de mega-super-coole-ideeën, en wij zorgen voor de rest! We spreken af om 14u aan de basis de activiteit is gedaan om 17u.

Zondag 2 december: Stadsspel Brugge.

Zeebrugge is toch zo mooi. Wij houden allemaal van de zee en de charmes van Zeebrugge. Maar soms zijn we het beetje beu en zoeken we andere oorden op en daarom gaan we naar onze ietsje mindere zotte stad Brugge en spelen daar een mega zot spel.

Jullie worden verwacht om 13 uur 30 aan het lokaal. We zoeken nog lieve ouders die ons willen voeren en komen halen.

Zondag 9 december: Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolas, ik zie hem al staan! De Sint is terug in het land en speciaal voor ons blijft hij nog 3 daagjes langer zodat hij toch nog kan langskomen bij ons. Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest! Afspraak om 14u aan het lokaal, en als de Sint niet te traag is eindigen we om 17u.