Programma Zeeverkenners

Programma ZV

Het super nice,coole,leuke,gekke… scoutsjaar gaat eindelijk terug van start!! Na 36 avonden huilen in bed zien we elkaar eindelijk terug. Trek snel jullie T-shirt, pull en das weer aan zodat we er weer spetterende zondagen van kunnen maken. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons!

Hier een kleine sneakpeek van jullie komende drie maanden.

Zondag 5 september: STARTDAG

Waar: Lokaal

Wanneer: 10u – 17u

Extra: Lunchpakket

Na lang aftellen is het zover: we starten een nieuw scoutsjaar! Zoals gewoonlijk zullen we ons jaar starten met een extra lange dag vol fun met jullie liefste vriendjes en leidertjes. Het doel van deze dag: elkaar wat beter leren kennen en het jaar op een leuke manier inzetten! Wij hebben er suuuuuper veel zin in. Hopelijk zien we jullie allemaal terug!

Zondag 12 september: ZEILEN

Waar: Ponton

Wanneer: 13u30 – 17u

Extra: Geen zwarte zolen, reservekledij

Amai, ’t is lang geleden dat we de binnenkant van een zeilboot nog eens van dichtbij hebben gezien! Daarom nemen we jullie mee en verkennen we samen het ruime sop. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind en kunnen we rekenen op wat wind. Misschien maken we erna nog een plonsje? Spanneeeeend!!!!!

Zondag 19 septeber: WIE-IS-HET-DORPSPEL

Waar: Lokaal

Wanneer: 14u – 17u

Het is een hij, hij eet elke dag een croque monsieur, zijn vriendin heet Amber, hij voelt zich te stoer om zonnecrème te dragen,… Weten jullie over wie we het hier hebben? Dan ben je al goed op weg om ons super coole spel deze zondag te winnen! Benieuwd naar de beste wie-is-het-speler van Zeebrugge en omstreken? Kom maar af!

Zondag 26 september: ZEILEN + OEFENEN BBQ

Waar: Basis

Wanneer: 10u – 17u

Extra: Fiets, lunchpakket, geen zwarte zolen, reservekledij

Kom maar vroeg uit jullie lekker warme bedjes want vandaag een extra lange dag! Dubbele pret met onze dubbele activiteit deze zondag! Eerst gaan we beetje chillen op ’t water en daarna halen we onze beste dansmoves boven. Zoek dus zeker al eens leuke ideetjes op en verras ons! Wie weet wordt het wel de coolste BBQact ooit!!!

Zondag 3 oktober: oefenen BBQ

Waar: Lokaal

Wanneer: 14u – 17u

Extra: Fiets

Omdat we alles uit de kast moeten halen om een super coole act voor te bereiden voor op de BBQ oefenen we ook deze week nog eens! Na 3u dansen, zingen, goochelen,… gaan we moe maar voldaan richting huiswaarts. We rekenen erop dat jullie elke dag oefenen voor onze act! Anders billenklets! Moptje eeee 😉

Zondag 10 oktober:

Waar: Lokaal

Wanneer: 13u30 – 17u

Extra: vuile kleren, das,  handdoek, droge kleren en fiets

Smèr je kieten mor in want wieder goan deur de stroent goan wandeln! Verstajet??? We gaan op dwarsdoortocht!!! Kort gezegd: we gaan de vuile strontbeekjes van 8380 van nabij inspecteren. Voor 1 keer mogen jullie jullie mooie uniform inruilen voor kleren die echt suuuuuper vuil mogen worden. We verwachten jullie om 13u30 aan het lokaal met jullie stalen ros in de hand.

Zondag 17 oktober: ZEILEN

Waar: Ponton

Wanneer: 13u30 – 17u

Extra: Geen zwarte zolen, reservekledij

Vandaag geven we voor de laatste keer het beste van onszelf op het water. Met een lekker windje gaan we nog eens topsnelheden halen en onze mooiste wendingen uitvoeren. Na vandaag gaan we de boten opbergen en volledig klaarmaken om deze winter een oplapbeurt te geven.

Vrijdag 22 oktober: DAG EN NACHT VAN DE JEUGDBEWEGING

De leukste schooldag van het jaar!!! Dag van de jeugdbeweging. Eindelijk mogen we met veel trots ons uniform aandoen en tonen aan al je klasgenoten dat je een trotse zeescoutser bent. Eerst ‘s morgens lekker tjappen aan het station in Brugge met een klein feestje. Als je wat rondloopt zal je waarschijnlijk de leiding tegenkomen die daar zelf de dancemoves aan het showen zijn. Voor sommigen zal het feestje in de morgen zelf niet genoeg zijn, zij kunnen ’s avonds het Entrepot nog onveilig maken om Nacht van de jeugdbeweging. Hopelijk zien we jullie daar met veel rondlopen in een gele das.

Zondag 24 oktober: SCHEVE MONNIKENSPEL

Waar: Lokaal

Wanneer: 14u – 17u

In het oude Azië staat een tempel op een heuvel die volledig scheef aan het vallen is. Dit komt door de helling van de berg waar die tempel opstaat. Kunnen jullie de tempel redden of niet? We zien het jullie graag proberen.

Zaterdag 30 oktober: HALLOWEEN

Waar: Lokaal

Wanneer: 20u – 23u

Deze tijd van het jaar is er volgens studies een groter waterverbruik bij de meeste gezinnen in België. Na een grondig onderzoek blijken dit de wasmachines te zijn die meer draaien door alle tieners die in hun broek gedaan hebben van de schrik. Vraag aan je mama of papa maar al om de wasmachine klaar te zetten want we zullen jullie de stuipen op het lijf jagen vanavond.

Vrijdag 5 tot en met zondag 7 november: KUST AFWANDELEN

Waar: De Belgische kust

Wanneer: Vrijdagavond tot zondagmiddag

Omdat elke keer naar school wandelen maar saai is gaan we samen eens een andere weg bewandelen. Dat andere is een tochtje van 67 kilometer over zand. Maar het voordeel is dat erna geen lesuur wiskunde komt.

Verdere info volgt per brief.

Zondag 14  november: SUPER MARIOSPEL

Waar: Lokaal

Wanneer: 14u – 17u

Mario heeft terug last van zijn paddenstoelenverslaving. Hierdoor heeft de prinses hem achtergelaten en is hij in de goot beland. Maar jullie actieve tieners met een stabiel leven kunnen hem waarschijnlijk wel helpen. Kom onze rood gemutste held vandaag helpen zijn kasteel en liefde terug te winnen.

Zaterdag 20 november: TRUFFELVERKOOP

Waar: Lokaal

Wanneer: 10u – 17u

Extra: Lunchpakket

Hopelijk zijn jullie puppyoogjes en kindergezichtjes nog wat bewaard gebleven want we verkopen terug onze wereldberoemde chocoladetruffels. Maar in tegenstelling tot vorige jaren zal nu een verkenner de meeste truffels verkopen. Dus bezoek de familie nog eens en verkoop ze in je klas.

Vrijdag 26 november: INFILTRATIETOCHT

Waar: Lokaal

Wanneer: 20u – 23u

Extra: Vuile kleren, das is wel verplicht!

Hopelijk infiltreren jullie vanavond beter dan in de vriendenkring van jullie crush. Want in tegenstelling tot hem/haar gaan we wel achter jullie zitten wanneer jullie het proberen. De vraag is nu gewoon nog of jullie dat wel willen. Dus doe die stoute schoentjes maar aan en kom maar proberen.

Zondag 5 december: SINTERKLAAS

Waar: Lokaal

Wanneer: 13u30 – 17u

Braaf, braver, de leiding. Dus wij krijgen zeker dat zakje snoep in tegenstelling tot sommigen van jullie. Dus steek deze keer die stoute schoentjes maar weg en eet wat heilige boontjes of het wordt een enkele reis Spanje.

De koude winterdagen staan alweer voor de deur dus dat betekent het einde van het eerste boekje…

We hopen dat jullie het tot nu toe al leuk vonden en we gaan sowieso verder naar nog leukere maanden.

Doe allemaal jullie best in de examens zodat we geen gestrafte kindjes moeten missen in januari.

We Love You

Jasper, Frouke, Jonas