Programma Zeeverkenners

Programma ZV

Zondag 6 maart: Koken

Ben jij een brocolli want je ziet er een beetje groen uit.

Weet je waarom Emiel z’n voeten zo klein zijn? Da’s omdat hij dan dichter bij het aanrecht kan staan.

Als Jasper een fruit was, dan was hij een knappel.

Kom allemaal maar af naar het lokaal om 14u.

Breng 3 euro en je beste kookkunsten mee, we will make Gordon Ramsey proud.

Zaterdag 12 maart: Districtsactiviteit: Route X

Om nog eens te bonden met de andere groepen doen we vandaag een districtsactiviteit. Merk op: het gaat hier om een zaterdag! Verdere info (qua uren en benodigdheden) volgt nog. Toch willen we nu al een oproep doen aan jullie lieve mama’s, papa’s, oma’s, tantes, nonkels, broers,… om te voeren.

Zondag 20 maart: Bijna-lente onderhoud

Deze winter hebben we jullie gespaard van onderhoud maar aangezien onze geliefde zeilcursus eraan komt moeten we zeker onze boten in orde maken. Smèr je kieten maar in want we goan were schuren! We verwachten jullie om 14u aan de basis.

Zondag 27 maart: Wieltjesdag X-treme Rollin’, rollin’, rollin’!

Pak iets mee op wieltjes, anders zal het maar een saaie middag worden. Hoe creatiever je hierin bent, hoe beter. Een velo is dus maar een beetje saai ;). Denk eerder aan een kast op wieltjes, winkelkar, opdienkarretje,… In het slechtste geval is een skateboard, skeelers, step,… natuurlijk ook toegelaten. 14 o’clock hé, jewitwè.

ZATERDAG 2 april: Het 6de zintuigenspel min 2 + Italiaanse avond!!

Hoe zou het zijn om blind te zijn? Hoe zou het zijn om doof te zijn? We gaan het vandaag uittesten. Eet maar allemaal zonder mond en luister met je ogen naar muziek zodat je zeker goed getraind bent om te winnen. Om 14u mag jullie blinde hond jullie komen afzetten. ’s Avonds kunnen we ons allemaal samen lekker vol chappen op de Italiaanse avond!! Pastabuffet à volonté? Da kuje nie missen e copaintjessss

P.S. misschien is der wel een afterparty??? Of nie of wel ofwa??

Vrijdag 8 april – vrijdag 15 april: Zeilcursusssssss

Zeeiiilll je voor het eerst, dan sla je een flaaater… In deze week leren we jullie alle kneepjes van het vak. Dit door veel te oefenen en dan jullie skills te testen in een race of een ander spel. Zoals jullie allemaal weten kan de scouts ook geen week zonder feestjes dus dat hoort er natuurlijk ook bij. Verdere info volgt in de brief.

Zondag 17 april: uitrusten van zeilcursus, dusss geen scouts

Na een zware week vol theorielessen en trainen met daarbij nog jullie zware examen (en feestjes) zullen we jullie dit weekend laten uitrusten. We kunnen jullie niet nog eens wegnemen van jullie lieve mama’s en papa’s. Tot volgende week lieverdjes!

Zondag 24 april: Zeilen

Zeilen, zeilen, trek aan de riemen dan gaan we vooruit,… Uh wacht, jullie kunnen het misschien nu al beter! Come and show us how it’s done! We spreken om 14u af aan het ponton. Breng reservekledij, witte zolen en eventueel zwemgerief mee. You know the drill kids!

Zondag 1 mei: Geen scouts 😥

Zeg maar tegen jullie leiding dat ze luusakken zijn want jammer genoeg is er deze zondag weer geen scouts. MAAAAR het is voor het goede doel! Wij gaan namelijk het volledige weekend het meest epic kamp van het jaar voorbereiden voor jullie. Dus vergeef ons 7×70 maal, de heer heeft met jullie ook geduuuuld.

Vrijdag 6 mei – zondag 8 mei: Blauwe wimpel

Jipla, weer een weekendje weg met je beste maten, makkers, marine. Zoals je al kan afleiden gaat Blauwe wimpel dit jaar door in onze eigen Zeebrugse marinebasis. Verwacht je maar aan een weekend vol bere spellen en feestjes (misschien wel met DJ Krulle?). Info volgt nog maar houd dit weekend zeker vrij!

Zondag 15 mei: Zeilen

Past ip de giek is doa! Bukt je! Beh ’t is de giek nie, ’t zien de flikken. Stik je weh, stik je weh want de flikken zitten overal. Ow shit, misschien komen we de waterpolitie nog tegen. Om dit te vermijden gaan we zo snel mogelijk op het water wegvluchten, wollah jeweetzelf broer. Om 14u start the hunt. Kom naar ’t ponton met al je benodigdheden en breng je gannoe mee.

Zaterdag 21 mei: Speelstraat

Naar jaarlijkse traditie vullen we vandaag de Ploegstraat met springkastelen en tierende kinderen, wat wil je nog meer in het leven? We kunnen jullie hulp hierbij zeker gebruiken. Verdere info volgt nog.

Zondag 29 mei: Dagje zon, zee, zeilen en zBBQ

Zondag zgaan zwe zin zde zon zeilen. Zdit zom zafscheid zte znemen zvan zhet zleuke zscoutsjaar. Zbreng zallemaal z1 zof zmeerdere zvleesjes znaar zkeuze zmee zvoor zhet zmiddageten. Zwe zverwachten zjullie zom z10u zaan zhet zponton zmet zde zstandaard zbenodigdheden (zwitte zool, zwemgerief, zhanddoek,…). Zom z17u zmogen zjullie zhuiswaarts zkeren, zschip zahoy.

Vrijdagavond 3 juni: Tweede slotactiviteit

Omdat we jullie nu al missen doen we nog een allerlaatste slotactiviteit. We zullen nog niet te veel verklappen. Het enige dat jullie mogen weten is dat we afspreken om 19u aan het lokaal met de fiets, 4 euro, zwemkledij en handdoek. Om 22u zullen we terug aan het lokaal zijn. Kruip hierna maar snel tussen de lakens want morgen moeten jullie en jullie leiding terug studeren (behalve Jonas).