Programma Zeeverkenners

10 september – Startdag

Jullie hebben je liefste leiding een volledige maand moeten missen, maar geen zorgen want we zijn terug! Vandaag is het startdag dus breng maar al je matjes mee! We spreken af om 10u aan het lokaal met al je vriendjes en vriendinnetjes en je lunchpakket!

17 september – Zeilen

Na een hele zomer in spanning afwachten is het eindelijk weer eens tijd om ons op het water te begeven! We spreken om 13u af aan de basis met je zeilbenodigdheden. Wat houdt dit in? Een reddingsvest, reservekledij, een wetsuit (indien je dit hebt), bootschoenen (met witte zool). Als je nog geen reddingsvest hebt kan je één van ons gebruiken, dit zal later wel zelf moeten aangekocht worden. Breng bij mooi weer ook zeker zonnecrème mee.

24 september – Bekentocht

Smeer je kieten maar in! Vandaag gaan we wandelen in de kou, de modder en de stront! Breng voor je eigen goed best reservekledij mee en doe kledij aan die heel vuil mag worden, uiteraard met je uniform erbovenop 😊. We spreken om 14u af aan de basis met je fiets!

1 oktober – Voorbereiding BBQ

Zoek maar al wat toffe liedjes op en haal je beste dansmoves maar boven, want de BBQ staat al voor de deur! We gaan vandaag djensen en een onvergetelijke BBQ act in elkaar steken. We spreken om 14u af aan de basis.

8 oktober – Zeilen

Omdat we rasechte waterratten zijn en we het water toch niet kunnen missen gaan we deze middag voor de laatste keer zeilen. Omdat het de laatste keer is, maken we er toch gewoon direct een hele dag van! We spreken dus af om 10u aan de basis. Om 17u kunnen jullie weer huiswaarts keren. Uiteraard brengt actief zeilen honger met zich mee. Je  breng dus best een lunchpakketje mee voor ’s middags.

14 oktober – BBQ

Jawadde da smaakt! Die heerlijke kippenbouten en brochettes en die komkommer voor de veggies onder ons. Het is weer onze jaarlijkse BBQ dus kom maar allemaal af é! Verdere info volgt in de brief.

20 oktober – Nacht van de jeugdbeweging

WOAR IS DA FJEESTJE? HIER IS DA FJEESTJE!! Jaja, feestje in het Entrepot in Brugge. Samen met allemaal andere scouten, chiromieten, ksa’ers en wat je nog allemaal hebt, maken we er een dikke fuif van! Sowieso kom je je favoriete leiding tegen vanavond, achter de bar of de vestiaire, het kan allemaal. Tot dan!!

21 oktober (Zaterdag) – Pré-halloweentocht

Omdat er op Halloween helaas geen activiteit valt doen we dit een beetje vroeger! Want dit is een feestdag die zeker niet mag vergaan. Kom allemaal in jullie engste en beste kostuums! We spreken om 21u af aan een “secret location” die jullie later doorgestuurd wordt! Om 00u00 mogen jullie gaan wenen van de schrik in jullie bedje.

27 – 29 oktober – Leidersweekend

Met pijn in ons hart moeten we jullie laten weten dat er deze week geen activiteit is. Jullie leiding is namelijk gaan zwijnen op leidersweekend.

3 – 5 november – Zeeverkennersweekend

Jullie leiding was een weekend gaan zwienen en nu is het aan jullie. Wat we zullen doen en naar waar we zullen gaan laten we jullie allemaal via een brief weten. Begin maar al te verlangen, want 1 dingen kunnen we al met zekerheid zeggen: het zal weer een topweekendje worden!

11 november – Truffelverkoop

Haal maar jullie vredes schilden boven om indruk te maken op de mensen wanneer jullie deur aan deur weer onze overheerlijke truffelkes gaan verkopen. Truffels verkopen op wapenstilstand, iedereen is thuis, dus da’s dik in de sjakos hé. We spreken om 10u af aan het lokaal met jullie lunchpakket mee. Om 17u leggen we de verkoop lam en kunnen jullie huiswaarts keren.

19 november – Vermommingsspel

Rane, wen je gezien wih! Oli, gie ook, kom mo were.

Haal je beste vermomming maar boven want vandaag moet je incognito zijn! We spreken om 13u30 af aan het lokaal met je vermomming mee. Zodat jullie lieftallige leiding dit nog niet ziet. Om 17u zijn we terug aan het lokaal. Omdat we op verplaatsing gaan zoeken we nog lieve ouders die ons zouden willen voeren van en naar Brugge.

25 november (zaterdag-zondag) – Filmnacht

Saw, The hobbit,  Harry Potter, Annabelle, The big sick, Overdrive, Atomic Blonde, Baby Driver, blijf maar films opnoemen, deze nacht kijken we er zo veel mogelijk! Breng allemaal jullie lievelingsfilm mee. Jullie leiding voorziet iets lekkers voor tijdens de film(s). Voor het ontbijt ’s morgens vragen we 2 euro mee te brengen.  We spreken om 21u af aan de basis. Zondagmorgen om 10u mogen jullie thuis gaan slapen.

3 december – Sinterklaas

Saint Nicolas, Patron des écoliers, Apporte-moi des pommes dans mons petit panier, je serai toujours sage, comme une petite mouton, je dirai mes prières pour avour des bonbons,… ‘T is eens iets anders hé, een sinterklaasliedje in het Frans. Doe een keer zot, leer da keer van buiten voor onze goedheiligman. We spreken om 14u af aan het lokaal om hem samen met de hele groep te gaan begroeten.

 

Zo, dit was het alweer voor het eerste boekje, alléh zeg, kan je je da nu voorstellen? Dat jaar gaat hier weer voorbij vliegen dat het geen naam heeft hé! Nuja, ’t wordt were mega zot, dat weten we wel al zeker!

Vele groetjes en vooral veel liefs,

Delphine, Fran, Bjarne en Bim

Advertenties