Programma Zeeverkenners

Winteronderhoud

Zoals jullie misschien weten hebben we de boten uit het koude water gehaald en in onze lekker warme droge basis gelegd. Dat betekend dat we enkele vrijdagavonden tussen begin december t.e.m. eind maart rond 20u in de basis zullen moeten afspreken om onze bootjes en onszelf te soigneren! Het lijkt misschien op zwaar werk maar dat is het totaal niet. Het is een paar uurtjes gezellig samen zijn, en terwijl leren wij jullie hoe je de bootjes moet onderhouden zodat ze klaar zijn voor het nieuwe vaarseizoen. Achteraf kunnen we nog wat chillen in onze zeeverkennersbar! De data wanneer we zullen werken aan de boten zullen we bekend maken via onze Facebookgroep!

Lieve knuffeltjes, zoentjes, liefde en vriendschap.

Jullie leiding,

Delphine, Bim, Fran & Bjarne

 

Zondag 25 februari: kampvoorbereiding

Helaas pindakaas, jullie leiding is op kampvoorbereidingsweekend dus deze week is er geen scouts. Omdat we weten hoe hard jullie ons zullen missen hebben we volgende week een extra leuk spel voorzien!

Vrijdag 2 maart: infiltratietocht

Jaja, het is weer zover. Tijd om je ongegeneerd in de mensen hun tuin te verstoppen, door de modder te rollen en uit wanhoop in rioolbuizen te kruipen. We doen een infiltratietocht vandaag! We spreken om 20u af aan het lokaal met kleren die mogen vuil worden! Om 23u is deze laatste activiteit van dit boekje gedaan.

Zondag 11 maart: Ouder-verkennerspel

Vandaag verwelkomen we opnieuw jullie madrés en padrés nog eens in de scouts. Zij kunnen een activiteit meespelen, dit met of tegen jullie, dat zien jullie dan wel. We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen om 14u in de basis. Om 17u weten we wie de sterkste zijn.

Zondag 18 maart: dwarsdoortocht

Rechtentettendeuretocht! We gaan jullie droppen midden een veld, aan jullie om door, onder, boven alles te gaan dat je tegenkomt tot je weer bij onze basis aankomt. We spreken om 14u af aan de basis. We zoeken wel nog een aantal ouders die ons kunnen voeren naar de bestemming X.

Zondag 25 maart: spaghettimiddag

“Joepie”, zegt Bjarne met een sarcastische ondertoon.

“Maar neen”, komt Fran tussen, “dit is een mega fantastisch leuke namiddag! We kunnen onze buikjes rond eten met zoooooo veel spaghetti en daarna krijgen we nog eens een heel leuke middag met onze mamies en papies en vriendjes”.

“Oké Fran, je hebt me overtuigd! Ik zal zeker aanwezig zijn! Hopelijk zie ik jullie dan ook allemaal!” Verdere info volgt.

Zondag 1 april: Zandkastelenwedstrijd

Heb je ooit al eens zo’n groot zandkasteel gebouwd waar je helemaal in kan rechtstaan? Neen? Wij ook niet! De ideale gelegenheid om dit samen eens te doen! We spreken af om 14u aan het lokaal met de fiets. Breng allemaal wat materiaal (schoppen, emmertjes, bulldozers, baggerschepen,…) mee om ons bouwproject tot een goed einde te brengen. Om 17u zijn we terug aan het lokaal.

Vrijdag 6 april – vrijdag 13 april: zeilcursuDSC_0506.JPGs

De leukste week van het jaar is terug aangebroken!! Het is zeilcursus!! We zullen ons weer een hele week amuseren op het water, dit samen met onze medezeescoutsen Brugge, Oostende & Harelbeke. Om deze week nog leuker te maken hebben we dit jaar weer een megathema gevonden. AVATAR!! Wij zullen ons als groep verkleden in AARDE. Meer info omtrent deze superweek volgt nog!

P.S. Wietse toont hiernaast al een goeie aanzet tot origineel verkleden.

Zondag 15 april: rustdag

Omdat we allemaal nog wat moeten recupereren van deze opnieuw fantastische zeilcursus, houden we vandaag een rustdagje. Als iedereen tegelijk de hele dag in z’n bed blijft en we denken allemaal aan elkaar zijn we toch een beetje samen hé!

Zondag 22 april: zeilen

Omdat we het nog allemaal heel fris in ons geheugen zit gaan we vandaag de geleerde technieken van op zeilcursus nog eens toepassen in onze eigen boten. Wees allemaal paraat om 13u aan de basis met het nodige zeilmateriaal. Vergeet bij mooi weer zeker ook geen zonnecrème, we willen er niet allemaal als kreeftjes uitzien.

Vrijdag 27 – zondag 29 april: dropping

Omdat het al zo lang geleden is, organiseren onze favoriete medewerkers dit jaar opnieuw een dropping voor de scheepsmakkers, zeeverkenners en leiding. Het is de ideale gelegenheid om jullie stapschoenen nog eens van onder het stof te halen. Maar wees gerust, wij hebben al de hint gekregen dat het niet zo zwaar is, en er leuke spelletjes gespeeld worden. Ideaal om jullie leiding en de scheepsmakkers nog wat beter te leren kennen.

Zaterdag 5 mei: speelstraat

Ook dit jaar wordt de hele Ploegstraat opnieuw afgezet en volgestampt met allerlei leuks waarbij je je nog eens volledig kind mag voelen! Naast de vele springkastelen is er ook weer een hamburgerkraam en ijsjeskraam te vinden. Als afsluiter nog een bezoekje bij de tombola. Niets leuker dan SPEELSTRAAT!! Omdat jullie allemaal grote en sterke verkenners zijn kunnen jullie je leiding wat assisteren bij het opzetten van deze speelstraat. Daarnaast hebben wij ook helpende handen nodig bij het bewaken van de attracties. Verdere info volgt via facebook.

Vrijdag 11 mei: nerfwars

Tijd om het favoriete speelgoed van ieder waardig persoon boven te halen, je bent er nooit te oud voor en een fysiek is er helemaal niet voor nodig. We spelen Nerfwars!!! We spreken om 20u af aan de basis. Als je meerdere geweren hebt, mag je deze zeker meebrengen. Ook pijltjes kunnen handig zijn, al zorgt de leiding voor een extra voorraadje. Om 23u zetten we de witte vlag uit en sluiten we een vredespact.

Zondag 20 mei: Zeilen met de zeehondjes

Die kleine pagadders willen ook eens zien hoe zo’n zeilboot werkt. En jong geleerd is oud gedaan. Daarom nemen jullie vandaag de zeehondjes mee in de zeilboten en zullen jullie hen een middagje entertainen. Dit telt mee als onderdeel van jullie stage. Dus zorg dat jullie zeker zelf allemaal in orde zijn met je zeilgerief e.d. We zien jullie om 13u aan het ponton. Om 17u kunnen jullie terug naar huis.

Zondag 27 mei: zeillopertocht

Het einde van het jaar is zicht. Omdat we dan een heel eind niet meer zullen zeilen, maken we er vandaag een hele dag van. We spreken om 10u af aan de basis. Breng allemaal jullie zeilgerief mee en eten voor ’s middags, daarnaast ook een gamel, bestek en een bekerke. Om 17u nemen wij afscheid van elkaar.

Advertenties