Verbouwingen van ons lokaal

Beste ouders en sympathisanten

Al enkele jaren bekijken wij samen met de Parochiale werken van Zeebrugge, die eigenaar zijn van onze lokalen, de mogelijkheden om deze te renoveren. De lokalen zijn na al die jaren een echte thuis geworden en alhoewel het onze geliefde uitvalsbasis is, zijn het gebouw en de lokalen in een slechte staat en willen we daar iets aan veranderen. We hebben met Stad Brugge en de Parochiale werken van Zeebrugge meermaals overlegd en zijn dankzij hen tot een oplossing gekomen.

Na de zomervakantie, in september, gaat de eerste fase van de renovatie van start. We laten de volledige gelijkvloers brandveilig maken. Dat wil zeggen: branddeuren steken, in elk lokaal twee vluchtwegen creëren en de plafonds behandelen of vervangen zodat deze vuurvast zijn.  Daarnaast wordt de elektriciteit vernieuwd en wordt het gas weggelaten, zodat we later elektrisch zullen verwarmen.

Omdat er niet genoeg middelen zijn om het hele gebouw in één keer te doen, volgt er nog een fase twee. Deze is hetzelfde als de eerste fase, maar dan bij de bovenverdieping. Omdat het onduidelijk is wanneer er middelen beschikbaar zullen zijn om deze fase te voltooien, weten wij niet wanneer deze van start zal gaan.

Wanneer fase één van begint, kunnen wij niet terecht op de beneden- en bovenverdieping en zullen wij enkele maanden een andere uitvalsbasis hebben. De eerste fase wordt verwacht om eind januari klaar te zijn, maar we gaan ervan uit dat de werken kunnen uitlopen en wij een langere tijd niet terecht kunnen in de Ploegstraat.

Mogelijke vragen

Deze verbouwingen en veranderingen roepen heel wat vragen op, daarom proberen wij hier al een antwoord te geven op enkele vragen.

Kan mijn kind nog steeds naar de scouts gaan?
Ja hoor, de scoutsactiviteiten gaan gewoon door! We zullen op een andere plaats verzamelen en een ander gebouw gebruiken bij slecht weer.

Waar verzamelen we voor een activiteit?
Afhankelijk van tak en activiteit wordt op een bepaalde plaats afgesproken.
Bijvoorbeeld: De zeehondjes spelen vandaag in het park, dus wordt er gewoon afgesproken aan het lokaal. De scheepsmakkers gaan roeien, dus wordt er verzameld aan de basis.

Zitten jullie in de winter ook buiten?
Nee, met de scheepsmakkers en verkenners spreken we af aan de basis, waar we binnen kunnen zitten. Voor de zeehondjes en zeewelpen gaan wij op zoek naar een gepaste plaats in het dorp van Zeebrugge.

Waarom moeten de lokalen verbouwd worden?
Het gebouw is oud, net als de infrastructuur. De elektriciteit en gasleidingen zijn niet meer conform de wet en moeten worden aangepast. Na de verbouwingen zitten we in een brandveilig lokaal!

Meer informatie

Meer informatie over waar wij terecht zullen komen met zeehondjes en zeewelpen volgt later. Wij houden je op de hoogte via onze site www.zeescoutszeebrugge.be en onze Facebookpagina www.facebook.com/zeescoutszeebrugge en via de Scheepsklok.

Hier vind je de locatie van de basis, voor wie dit niet weet zijn.

Onze basis bevindt zich aan het jaagpad ter hoogte van Zwankendamme, bij het bolletje. Volgens Google Maps is dit Ter Doeststraat 100, maar veel kans dat je GPS ergens anders uitkomt als je dit adres invoert. Het sterretje toont waar ons lokaal nu is, in de Ploegstraat.

Basis tav lokaal

Met vragen kan je terecht bij:

Tine: 0476/37.35.25
Fran: 0471/18.62.36